İzbbŞt’nin yeni oyunu olan Mor Şalvar’ı, oyun öncesi Zeynep Altıok Akatlı, Melek Göregenli sahnede tartışıyor.

Sahnede kadın var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (İzBBŞT), Azizname ve Tavşan Tavşanoğlu’nun ardından üçüncü oyunu ile sahnede olacak…

İzBBŞT, Mor Şalvar oyununun prömiyerini 9 Mart Çarşamba günü yaparak kadınlara bir armağan vermeyi hedefliyor.

İzbbŞt Mor Şalvar’ı 10 Mart Perşembe günü, oyundaki kadın öznesi üstünden farklı disiplinlerle tartışmaya açıyor. İzbbŞt Danışma Kurulu üyesi Zeynep Altıok Akatlı ve Sosyolog Prof. Dr. Melek Göregenli oyundan hemen önce kadın sorununu oyunun üzerinden seyircilere yorumluyor. İzmir Sanat Merkezinde saat: 18:30 da başlayacak olan söyleşi tüm tiyatro severlere açık olarak gerçekleştiriliyor.

Mor Şalvar Hakkında;

"Temizlik işçisi dört kadın onlara yazılan hikâyeleri yırtıp kendi öykülerinin yaratıcısı olmak için bir yola girerler. Onları yollarından döndürebilecek tek şey ise; enselerinde her geçen gün baskısını daha fazla hissettikleri ölümün varlığıdır.

Oyun, yaşamlarında yer alan farklı sorunlar nedeni ile temizlik yapmak üzere gittikleri bankayı soyma fikri üzerinde birleşen dört kadının, bankada içinde trajikomik durumlar etrafında şekilleniyor. Toplumdaki sosyo-ekonomik yapıyı sorgulayan oyunda, Mor Şalvar Temizlik Şirketi çalışanları acaba içine düştükleri durumdan kurtulabilecek mi? "