İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlama programı kapsamında sanatçı Tarkan'ın konser vermesi için hazırlanan sahne çöktü. Tarkan yaptığı açıklamada, "Güzel İzmir yarın akşam Gündoğdu Meydanı’na hepinizi bekliyorum" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Megastar Tarkan konseri, Gündoğdu Meydanı'nda, Türkiye tarihinin en görkemli sahnesinde olacak" ifadelerini kullandı.

Sahne çökmüştü: Tunç Soyer ve Tarkan'dan İzmir konseri açıklaması

Şarkıcı Tarkan, İzmir'de 9 Eylül'de konser vermesi için hazırlanan sahnenin çökmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Güzel İzmir yarın akşam Gündoğdu Meydanı’na hepinizi bekliyorum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yurttaşları konsere davet etti.

İzmir'in 9 Eylül'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlama programı kapsamında sanatçı Tarkanın konser vermesi için hazırlanırken çöken sahnenin sökümüne başlandı.

AA'nın aktardığı habere göre, Tarkan'ın vereceği konser için prodüksiyon ekibi tarafından Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Kordonboyu'na kurulan ve dün gece işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle sahne çöktü. Kazada bir kişi yaralandı. Çöken sahne için bölgeye vinç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları getirildi.

Sahnenin kurulmasında çalışan teknik ekip, merdivenli itfaiye aracı ile platformun üstüne çıkarak inceleme yaptı.

Daha sonra durum değerlendirmesi yapan ekip, platformun olası bir kazaya mahal vermemesi için vinçler aracılığıyla sabitlenerek güvenlik önlemi alınmasına karar verdi.

Platformu sabitleyen ekip, sabah saatlerinden itibaren sahnenin sökümüne başladı.

sahne-cokmustu-tunc-soyer-ve-tarkan-dan-izmir-konseri-aciklamasi-1061614-1.

TARKAN'DAN AÇIKLAMA

Tarkan, sahnenin çökmesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

Tarkan sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda ise "Güzel İzmir yarın akşam Gündoğdu Meydanı’na hepinizi bekliyoruuum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER'DEN ÇAĞRI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarkan'ın İzmir'de vereceği konser hakkında açıklama yaptı.

"Zafer coşkumuz engel tanımaz. Megastar Tarkan konseri, Gündoğdu Meydanı'nda, Türkiye tarihinin en görkemli sahnesinde olacak" diyen Soyer, "Tüm Türkiye’yi yarın akşam ikinci yüzyılın başlangıcına tanıklık etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.