Dini inançlarını istismar edip iki kadına cinsel saldırıda bulunan sahte alternatif tıp uzmanı fail hakkında 66 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

Sahte alternatif tıp uzmanına cinsel saldırı davası

Kendisini alternatif tıp uzmanı olarak tanıtıp, bir ailenin dini inancını istismar eden ve kızlarına cinsel saldırıda bulunan fail hakkında "zincirleme olarak sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı" ve "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 66 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

AA'da yer alan habere göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müştekiler baba S.Y. ile kızları D.Y.E. ve S.Y'nin, avukatları aracılığıyla sanık Uğur A. hakkında suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

Kendisini alternatif tıp uzmanı olarak tanıtan fail Uğur A'nın, kadın hastalıklarına iyi gelen bir macunun formülünü bildiğini, işlerini büyütmek için müşteki S.Y.'den yatırımcı olmasını istediği anlatılan iddianamede, failin sistemli ve yöntemli eylemleriyle S.Y'yi kontrol etmeye başladığı ifade edildi. İddianamede, sanığın bu müştekiyi Alevilik inancının kutsal simgeleri üzerinden etki altına aldığı, bu inancın kültürel taraflarını kullanarak sürekli mesajlar gönderdiği ve kendisini de bu inançta yer alan "Seyyid" olarak tanıttığı aktarıldı. Failin dini inanca dair duygularını istismar ettiği aileyi dolandırdığı kaydedildi.

İddianamede, hukuk ofisi açarak muhtelif işler yapan diğer müştekiler D.Y.E. ile S.Y'nin de yaşanan maddi mağduriyetten etkilendiği belirtilerek, sanığın S.Y'yi etkisi altına aldıktan sonra müştekilerin tamamının hayatının alt üst olduğu, ailenin bütün düzeninin dağıldığı, çok ciddi maddi zararın yanında manevi tahribat da yaşandığı aktarıldı.

CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Failin, D.Y.E. ile S.Y'ye zincirleme şekilde cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen iddianamede, yaşananlardan etkilenen annelerinin de psikolojik sağlığının bozulduğu, intihara teşebbüs ettiği dile getirildi.

Bu olaylarla alakalı farklı bir ilde de davası ve soruşturması bulunan fail Uğur A.'nın müşteki S.Y.'nin mal varlığına karşı işlediği eylemlerle yetinmeyerek, diğer müştekilerin meslek icrası alanına da dahil olduğu belirtilen iddianamede, hileli eylemlerden etkilenen müştekilerin maddi zarar gördükleri dile getirildi.

İddianamede, kazanılan maddi faydaları zimmetinde tutan failin "zincirleme olarak sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı", "sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı" ve "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 15 yıl 9 aydan 66 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.