Tekirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz skandalına ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı teftiş raporu tamamlandı. Buna göre, çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası ve il içinde başka bir hastaneye sürgün, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verildi.

Sahte doktor skandalı: Hastane personeline verilen cezalar belli oldu

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıttığı öğrenildikten sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teftiş raporu tamamlandı.

Teftiş raporuna göre, çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası ve il içinde başka bir hastanede görevlendirme, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verildi.

Raporda, sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın çalıştırılması söz konusu olmadığı, yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmediği ve yalan beyanlarla olaylara sebep olan Ayşe Özkiraz'ın halen tutuklu olup adli kovuşturma sürecinin devam ettiği belirtildi.

"BAKANLIK VERİLERİNDE KAYIT YOK"

Bakanlığın raporunda, bakanlık verilerinde Ayşe Özkiraz ile ilgili hiçbir kayıt bulunmadığına dikkat çekilirken hastanede görevli çocuk cerrahisi uzmanına sahte bazı belgeler göstererek kendini Tıp Fakültesi mezunu olarak tanıttığı ve uzmanlık sınavını kazandığını beyan ederek yanılttığı ifade edildi.

Rapora göre, Ayşe Özkiraz’ın bilgi ve görgüsünü artırmak üzere refakat etme talebinin ilgili uzman hekim tarafından olumlu karşılanması üzerine bu hekimle beraber bazı hastaların muayenesinde ve ameliyatında gözlemci olarak bulunduğuna dikkat çekildi.

"İDARİ VE DİSİPLİN İŞLEMLERİ YAPILDI"

Ayşe Özkiraz’ın hastanede doktor yetkisini kullanarak hiçbir hastaya doğrudan müdahalesi olmadığı belirtilen raporda, tıbbi işlem yapması söz konusu olmadığı vurgulandı.

Ancak yetkisiz bir kişinin hastaneye girip çıkması, poliklinik, servis ve ameliyathanede bulunması, hatta buralarda çektirdiği fotoğrafları paylaşmasına fırsat verilmesi, hastane yöneticileri tarafından bu gibi durumları önleyici tedbirlerin alınmaması nedeniyle gerekli disiplin ve idari işlemlerin de yapıldığı duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan Özkiraz hakkında suç duyurusunda bulunmuş, yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve gözaltına alınan Özkiraz, çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım'da tutuklanmıştı.

Özkiraz'ın, ifadesinde hastalara ameliyattan sonra dikiş attığını söylediği öğrenilmişti. Öte yandan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Özkiraz'ın hastanede ameliyat masasında doktorlarla birlikte fotoğrafları ortaya çıkmıştı.