Sahte İzin Seyahat Belgesi hazırlanan 45 kişi, özel araçlarıyla Antep’ten 800 kilometre yol kat ederek Kastamonu’ya kadar geldi. Kaçak yolculuk yapan şahıslar, Antep’e geri gönderilecek

Sahte seyahat belgeleriyle 800 km yolculuk yapan 45 kişi yakalandı

Antep'ten yola çıkan 45 kişi, sahte seyahat belgeleriyle yaklaşık 800 kilometre yol kat ederek Kastamonu'ya kadar geldi. Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kastamonu-Bozkurt kara yolu üzerinde yaptıkları denetimde şüphelendikleri 27 plakalı araçları durdurarak evraklarında inceleme yaptı. Yapılan incelemede şahısların sahte izin seyahat belgesi hazırlayarak yola çıktıkları ve kaçak olarak Antep'ten Kastamonu'ya geldikleri belirlendi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri, aralarında çocukların da olduğu 45 kişiyi Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’na teslim etti. Kaçak yolculuk yapan 45 kişinin Antep’e geri gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul'da ikamet eden M.S., adlı kişi de yanına annesini ve çocuklarını da alarak memleketi Küre ilçesine gelmek için yola çıktı. Ailesiyle birlikte 600 kilometre yol kat ederek İstanbul'dan Küre'ye gelen M.S., Küre'nin Bürüm köyünde yol kontrolü yapan jandarma ekiplerinin incelemesine takıldı. Burada jandarma ekipleri yaptıkları incelemede M.S.'nin evraklarının sahte olduğu ve kaçak olarak İstanbul'dan geldiğini belirledi. Bunun üzerine M.S. ve ailesi, jandarma ekiplerinin nezaretinde gözetim altına alındı. M.S. ve ailesi, Kastamonu'da bulunan yurtlarda 14 gün boyunca karantina altında tutulacak.

İHA