İstanbul'dan Ordu'ya sahte seyahat belgesiyle çıkan 2 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı

Sahte seyahat belgesiyle yola çıkan 2 kişiye ceza kesildi

İstanbul'da düzenledikleri 'sahte seyahat belgesi' ile Ordu'ya gitmek üzere yola çıkan çalışan 2 kişi, Amasya'da polisin uygulaması sırasında yakalandı.

Amasya'da yol kontrolü yapan polis ekipleri, içerisinde G.U. ve V.U.’nun bulunduğu otomobili durdurdu. İstanbul'dan Ordu'ya gittikleri öğrenilen iki kişinin 'seyahat izin belgesi' kontrol edildi. Polis ekiplerinin yaptığı kontrolde seyahat izin belgelerinin sahte olduğu saptanan 2 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Kentte gerçekleştirilen uygulamalarda ise sokağa çıkma yasaklarını ihlal eden 52 kişiye de para cezası uygulandı.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

"Seyahat İzin Belgesi" başvurusu e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Aynı zamanda seyahat izin belgesi Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebilir. Yapılan başvuru Seyahat İzin Kuruluna iletiliyor ve başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınmaktadır. Değerlendirme kurul sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında kurulan başvuru masalarından T.C. kimlik numaraları ile doğrulama yaptırıp seyahat edebilirler.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Seyahat İzin Belgeleri çıkış yapılan illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenleniyor. Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için 36 saate kadar, gidiş geliş için ise 72 saate kadar geçerli olacaktır.

Seyahat İzin Belgeleri, özel araçlarda için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı olacak.

Evden çıkmaları sınırlandırılmış olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ve kronik rahatsızlığıolan vatandaşların seyahat edebilmeleri içinSeyahat İzin Belgeleri, yasak kısıtlı şehirlerden giriş ve çıkışlar için de geçerli olacaktır.

Terhis olan askerler içi ise gideceği yerlere ulaşmaları için gerekli işlemler Valilikler tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyonlu bir şekilde gerçekleşecek.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

►Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.

►Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.

►Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.

►Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

►Ceza infaz kurumlarından salınanlar

►Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar

►İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlıdır