'Şair Ceketli Çocuk' 47 yaşında

25 Haziran 2005'te, 33 yaşındayken akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz'in asi çocuğu Kazım Koyuncu'nun bugün 47. yaş günü.

7 Kasım 1971 yılında doğan Kazım Koyuncu, 1980’li yılların sonunda İstanbul’a taşınır. İlk olarak amatör rock müzik yapmaya başlayan Koyuncu 1990’lı yılların başında arkadaşları ile çeşitli yerlerde küçük çaplı konserler vermeye başlar.

1994 yılında laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yarattı. Aynı yıl arkadaşları ile birlikte 'Zuğaşi Berepe' adında bir grup kurdu.

1995 yılında grup 'Va Mişkunan' adlı ilk albümlerini yayınladı. İlk defa duyulan bir tarz olduğu için albüm olumlu tepkiler aldı

1998 yılında ikinci albümleri 'İgzas’ çıktı. Bu albümden sonra grup dağıldı.

2001 yılında, 'Viya!' adlı ilk solo albümünü yayınlandı.

2002 yılında Gökhan Birben ile birlikte Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladı.

Türkiye çapında tanınmaya başlayan Koyuncu. Konserleri büyük kitlelerce izlendi. 2004 yılının sonunda kanser olduğu haberini aldı. Doktorlar kendisini çok fazla yormamasını söylese de Kâzım Koyuncu konserler vermeye devam etti.

2005 yılında son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde veren Koyuncu aynı yılın, 25 Haziran tarihinde akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Sosyal medyada unutulmadı

47. doğum gününde sosyal medya kullanıcılarının Kazım Koyunucu'yu anmak için paylaştığı gönderiler: