Şair Erbaş’tan Erdoğan’a: "Nuriye ve Semih'i ölümün elinden almak yalnızca sizin elinizdedir"

Şair Şükrü Erbaş, KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen ve 131 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Facebook hesabı üzerinden Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Erbaş’ın çağrısı şöyle:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan! Size, ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunuz için yazıyorum. Parti Başkanı kimliğiniz yazma konumun dışındadır.

Yazmak için bu coğrafyanın her insanı kadar bir hakkım olduğuna inanıyorum. O da Edip Cansever’in, “Ne gelir elimizden insan olmaktan başka” dizesindeki duygudan, haktan ve sorumluluktan fazla bir şey değil. Ben, F Tipi cezaevleri sürecinde, Aydın ve Sanatçı Girişimi’nin kurucularındandım, sözcüsüydüm. O süreçte yaşanan acıları gün be gün bilirim. O acılar bugün iki kişinin varlığında tekrarlanıyor.

Şu son zamanlardaki öfkenizle beni duymanız, duysanız da önemsemeniz pek mümkün görünmüyor ama ben, sizin şahsınızda hem kendime, hem topluma, hem bütün sorumlulara sesleniyorum: İnsanın öfkesinin de, intikam duygusunun da bir durak noktası olmalı değil mi?

SAYIN CUMHURBAŞKANI, NURİYE VE SEMİH’İ ÖLÜMÜN ELİNDEN ALMAK YALNIZCA SİZİN ELİNİZDEDİR VE SİZİ HİÇBİR ŞEKİLDE KÜÇÜK DÜŞÜRMEYECEKTİR. BÖYLE BİR ADIM SİZE, DEVLET TARAFINDAN ÖTELENDİĞİNİZ, EZİLDİĞİNİZ ZAMANLARI BİR DAHA ANIMSAMA FIRSATI VERECEKTİR. BUNU HİÇ HAFİFE ALMAYIN. UNUTMAYIN Kİ SİZİ BUGÜNLERE, O MAZLUM GÜNLERİNİZ GETİRDİ.

NURİYE VE SEMİH’E, İŞLERİNE DÖNME İMKÂNI TANIYINIZ. SİZ DE BİZ DE BİLİYORUZ Kİ, BUNU DA SİZDEN BAŞKA YAPACAK BİR KURUM YOK! FARKINDAYSANIZ, “ZATEN YASAL HAKLARI” DEMİYORUM. BU DA TARTIŞMA NOKTASINI GEÇTİ!

İKİ GENCECİK İNSANIN ÖLÜMÜ, NE SİZİ BAŞARILI KILACAKTIR, NE BİZİ ÇARESİZ DÜŞÜRECEKTİR! SİZ DE, BİZ DE İNSAN OLMA ONURUNU, İNSANA İNANMA SEVİNCİNİ, ŞU SİMSİYAH ZAMANLARIN ORTASINDA BİR KEZ OLSUN YAŞAMIŞ OLACAĞIZ.

HEPSİ BU. ZAMAN SANİYELERE DAYANDI. TOPLUMA BİR SOLUK ALDIRINIZ…"