Sait Faik Armağanı "Anatomi Dersi"ne
Ayşegül Devecioğlu, Doğan Hızlan, İş Bankası Yön. Kur. Bşk. Adnan Bali, Darüşşafaka Cemiyeti Yön. Kur. Bşk. Oğuz Güleç (soldan sağa)

Kültür Sanat Servisi

Sait Faik Hikâye Armağı’nın bu yılki sahibi Ayşegül Devecioğlu ödülünü İş Kuleleri’nde yapılan bir törenle aldı. 69. Sait Faik Hikâye Armağanı “Anatomi Dersi” (Metis Yayınları) kitabıyla Ayşegül Devecioğlu’na verildi.

Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı töreninde konuşan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali “Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı kültürel yaşamımızı canlı tutmak, değerli edebiyatçılarımıza minnettarlığımızı ve takdirimizi sunmak amacıyla sürdürdüğümüz, Cumhuriyetimizin 100. yılında ve bankamızın 100. yaşına bir yıl kala daha da güçlendirmek istediğimiz güzel bir gelenek” dedi.

Ayşegül Devecioğlu’nun Metis Yayınları etiketiyle yayımlanan kitabı “Anatomi Dersi” için kazandığı ödülü kendisine takdim eden Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan yaptığı konuşmada Sait Faik’i edebiyat matinelerinden tanıdığını, o etkinliklerde de çok uzun konuşmayan bir yazar olduğunu anlattı ve ekledi: “Her yazarın mekânı vardır. Sait Faik de İstanbul’u, Beyoğlu’nu, Adalar’ı yazdı. Bunu yazarken de insan unsurunu hiç unutmadı”

Ödüle layık görülen Ayşegül Devecioğlu da konuşmasında, ödüle adını veren Sait Faik Abasıyanık’ın kendi kuşağı için çok önemli bir yazar olduğunu belirterek, “ Biz erik ağaçlarıyla konuşmasını bilen, bir odadan içeriye dallarıyla bir ağacın, bulutun girebileceğine inanan, bundan hiç kuşku duymayan bir kuşaktık” dedi. Sait Faik Hikâye Armağanı sahibi Ayşegül Devecioğlu 2008 yılında da “Ağlayan Dağ Susan nehir” adlı romanıyla Orhan Kemal Roman Armağanı’nı kazanmıştı.