Sakarya’da gıda egemenliği ve köylü hakları konuşulacak

Anıl VARLI

SOL Parti, 17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadeleleri Günü’nde gıda krizi, gıda egemenliği ve köylü hakları konularını konuşmak için Sakarya’nın Ferizli ilçesine bağlı Gölkent’te Gıda Egemenliği Forumu düzenleyecek. Bölgeden ve çevre illerden katılımcılarla tarımda yaşanan tahribatların, açlığın ve sorunların çözümleri ele alınacak. SOL Parti tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fındık, mısır ve pancar üreticileri, çiftçi örgütleri, küçük üreticiler, kooperatifler, köylüler, kır ve kent emekçileri bir araya geliyoruz. Sorunlarımızı konuşmak, çözüm önerilerimizi ortaklaştırmak için Gıda Egemenliği Forumu’nda buluşuyoruz.”

sakarya-da-gida-egemenligi-ve-koylu-haklari-konusulacak-1002320-1.

Pazar günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek etkinliğe SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, SOL Parti Tarım Çalışma Grubu, Dayanışma Kooperatifi, Hopa Çay Kooperatifi ve Çiftçiler Sendikası katılım gösterecek.

Öte yandan SOL Parti tarafından Kuzey Ege Ekoloji ve Tarım Çalıştayı Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirildi. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, iklim krizinin durdurulması için kritik bir aşamada olunduğunu belirtti: “Sermayenin iklim krizi için aldığı yeşil ekonomi planlarının ve toplanan Cop26 zirveleri iklim krizinden çıkış değil, göstermelik restorasyondur. Paris Anlaşması’nın gereği olarak termik santrallarda herhangi bir önlem alınmayıp, doğanın maden, elektrik şirketlerine talan ettirilen projelerine fütursuzca devam ediliyor.”

Çiftçi-Sen Genel Başkanı Ali Bülent Erdem ise “Gıda egemenliği gıda politikalarının küresel tarım ve onların kontrolündeki piyasalar tarafından değil, gıdayı üretenler ve ihtiyaç duyanlar tarafından belirlenmesini savunur” diye konuştu.