Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren işçi sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp olan 1 işçi için arama çalışmaları devam ediyor. Gözaltına alınan kişi sayısı 4’e ise yükseldi.

Sakarya'daki patlamada yaşamını yitiren işçi sayısı 6'ya yükseldi: 1 kayıp işçi aranıyor

114 kişinin de yaralandığı Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren işçi sayısı 6'ya yükseldi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Adli Tıp'tan bekledikleri sonucun bugün çıktığını ve iki işçinin daha yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini açıkladı. Vali Kaldırım, henüz bulunamayan 1 işçi için arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Öte yandan, patlamanın yaşandığı bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları bu sabah yeniden başladı. Fabrikada bulunan 3 işçiye ulaşılamazken, olayla ilgili 3 kişi de gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişi sayısı bu akşam saatlerinde 4’e yükselirken, şüphelilerin Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınmaya devam ediliyor.

Yukarıçalıca mevkisindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamanın ikinci gününde bölgede, UMKE, AFAD, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri çalışma yürütüyor.

AFAD, jandarma ve itfaiye personelinden oluşan ekip, fabrika alanında ve etrafında arazi taraması yapıyor.

Öte yandan alanda enkaz kaldırma ve kırma çalışmaları sürüyor.

HALİS YILMAZ'IN YAKINLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Patlamanın ardından haber alınamayan işçilerden 26 yaşındaki Halis Yılmaz'ın yakınları, gelecek iyi bir haber için bekleyişini sürdürüyor. Hendek Yukarıçalıca mevkiindeki fabrikada çalışan ve patlama sonrası haber alınamayan Yılmaz'ın İstanbul'dan gelen teyzesi Leman Özar ve halası Hanife Göktay, bölgede yeğenlerinden gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Hanife Göktay, yaptığı açıklamada, yeğeni Halis Yılmaz'ın akıbeti hakkında bilgi almak için beklediklerini belirterek, "Henüz iyi veya kötü hiçbir bilgi alamadık. Haber almak istiyoruz. Hastanelere gittik, hep bakıldı. Henüz haber yok" diye konuştu.

Yetkililerden haber beklediklerini kaydeden teyze Leyla Özar da, "Dünden beri buradayız. 26 yaşında gencecik çocuk. Şimdi dayısı gidip baktı, yok. Hastaları alırken söyleyecekler. Ambulanslar hangi hastanelere hasta bıraktılar. Hiçbirinde isim yok, kimlik yok" ifadelerini kullandı.

SAKARYA VALİSİ: 1'İ AĞIR 6 YARALI VAR

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamayle ilgili olarak "114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi" açıklamasında bulundu. Kaldırım, "Denetim eksikliği yok, en son üçüncü ayda denetim yapıldı. İlgili birimlerimiz burada bütün denetimleri periyodik olarak ciddi şekilde yapıyor, buna devam edecekler. Herhangi bir kusur, ihmal varsa hem adli hem de idari soruşturmada zaten ortaya çıkacaktır ve gereği yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında önceki gün saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

Hayatını kaybedenlerden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar'ın cenazeleri dün defnedilmişti. İşçiler ve işçi yakınları, fabrikada iş güvenliğinin olmadığını anlatırken, MÜSİAD, fabrika patronu olan üyesi Yaşar Coşkun’a moral vermek için yemek düzenlemişti!