Sakin İstanbul'un tadını çıkarmak isteyenlere 5 öneri

Bayram tatiline gidenlerin ardından İstanbul boş kalırken, trafiksiz, sakin, gürültüsüz kentin tadını çıkarmak isteyen İstanbullular için gidebilecekleri birçok seçenek bulunuyor. Artan sıcaklardan bunalanlar için ise denize girmek ilk tercih.


* Adalar: Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada… Hem gezip görecek hem oturup kafa dinleyecek yeri bol bir alternatif arayanlar için İstanbul’un Prens Adaları mükemmel bir alternatif.

* Kilyos: Halk plajı ve özel işletmelerin bulunduğu farklı alternatifleriyle Kilyos, herkesin tercih edebileceği yer.

* Ağva: İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıkta olan Ağva, küçük otelleri, doğası ile iyi bir seçim. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl, Ağva da görülmesi gereken yerler arasında. Ağva, denize girebileceğiniz, doğada yeşillikler arasında yürüyüş yapabileceğiniz, nehir kenarında köy kahvaltısını tadabileceğiniz tesislere sahip.

* Kerpe-Kefken: Deniz tatilcilerinin ve özellikle de ailelerin ilk tercihlerinden olan Kerpe ve Kefken, tertemiz denizi ve sahiliyle ön plana çıkıyor. Genellikle hafta sonları ve kısa tatillerde günübirlik kaçamaklar için ideal.

* Belgrad Ormanı: Nefes almak, durup biraz dinlenmek için en ideal yerlerden biri. Sabah saatlerinde spor yapmak ve mesire yerlerinde piknik yaparak günü değerlendirme fırsatı sunuyor.