“Korkumuzdan yeni araç alamıyoruz” diyen Ali Erbaş’ın yönettiği Diyanet’in otoparkında ikisi VIP minibüs olmak üzere 53 araç bulunduğu ortaya çıktı.

Sakın korkmayın bu araç filosu size yeter

Mustafa BİLDİRCİN

Dev bütçesi ve bütçesinden yaptığı yüksek maliyetli harcamalarla dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ulaşım hizmetlerinde kullanılan araç sayısı belli oldu. Bir televizyon programında yaptığı konuşmada, “Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” diyen Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet’in 48’i resmi olmak üzere toplam 53 araç ile hizmet verdiği belirtildi.


İKİ ADET VIP MİNİBÜS

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, başkanlığın otoparkı adeta doldu taştı. Başkanlığın Ankara’daki merkezinde 38 adet binek otomobil iki adet minibüs, bir adet midibas, iki adet otobüs, bir adet canlı yayın aracı, bir adet de pikap bulunduğu ifade edildi. Merkez otoparkta ayrıca bir adet cenaze aracı ve bir adet de çevre temizleme aracının olduğu kaydedildi. Verilere göre, Diyanet’in resmi hizmetleri için merkez otoparkında duran araçların arasında bir adet de VIP minibüs yer aldı.

Diyanet’in kullanımına sunulan Türkiye Diyanet Vakfı’na ait araç sayısı da dikkati çekti. Buna göre vakfın envanterine üç adet binek otomobil, bir adet ambulans ve bir adet de VIP minibüs yazıldı. TDV’ye ait ancak Diyanet’in kullanımında olan VIP minibüs sayısı ikiye ulaştı. Kurumun 2021 yılı boyunca 20’si midibüs, 40’ı otobüs, üçü ise midibüs/otobüs olmak üzere toplam 64 kiralık araç kullandı. Araçların toplam koltuk kapasitesinin bin 455 kişi olduğu bildirildi.