Kağıthane Belediyesi, AKP İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Delibaş’ın şirketinden 390 bin TL’lik yapay bitki ve saksı satın aldı. AKP’li Delibaş, aldığı ihaleyi "Ekmek parası" diye savundu.

Saksı da yandaştan

İsmail ARI

İstanbul’daki Kâğıthane Belediyesi’nin AKP İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Delibaş’ın şirketinden yapay bitki ve saksı aldığı ortaya çıktı. Belediye kasasından AKP’li Delibaş’ın şirketine binlerce liralık ödeme yapıldı.

Kamu ihale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Kâğıthane Belediyesi 28 Ekim tarihinde pazarlık usulüyle “Kâğıthane İlçe Sınırları Dahilindeki Hizmet Binalarımızda Kullanılmak Üzere Yapay Bitki ve Saksı Alım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhale, tam 390 bin 300 TL’ye Hüseyinoğlu Peyzaj Şirketi’ne verildi.

ŞİRKET AKP YÖNETİCİSİNİN

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Kâğıthane Belediyesi’nin ihale verdiği Hüseyinoğlu Peyzaj Şirketi AKP Kâğıthane İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Delibaş ve ailesine ait ve şirketin en büyük ortağı olarak da Eyüp Delibaş görünüyor.

AKP’Lİ İBB’DEN PARA AKMIŞ

AKP’li İlçe Yöneticisi Eyüp Delibaş’ın şirket, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) milyonlarca liralık ihale aldı. Şirket, 2010 ile 2019 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde İBB’den tam 34 milyon 635 bin TL değerinde 11 ihale aldı. Şirketin İBB’den aldığı ihaleler arasında ağaç ve çalıların sulanması, yeşil alanların bakım ve onarımı ile fidan ve bitki alımı gibi ihaleler yer alıyor.

EKMEK PARASI DİYE SAVUNDU

Öte yandan AKP’li Delibaş, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Ben AK Parti yöneticisi olmadan önce İBB'den ihale alıyordum. AK Parti yönetici olduktan sonra ihale alamamaya başladım. 2018 yılından itibaren AK Parti'de siyaset yapmaya başladım. Bizim de çoluğumuzun çocuğumuz için, ekmek parası kazanmak için bir şeylerle uğraşmamız lazım” diye konuştu.

İHALEYE AKP'LİNİN ŞİRKETİ DAVET EDİLMİŞ

AKP'li Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Yapay bitki ve saksı alımı ihalesine üç yetkin firma davet edilmiş, firmalardan ikisi ihaleye katılmış ve nihayetinde Hüseyinoğlu Peyzaj firması ile anlaşılmıştır. Kamu yararının gözetilmesi adına, anlaşmaya varılan firma ile teklif ettiği fiyat üzerinden pazarlık yapılmıştır. Pazarlık neticesinde fiyat daha da aşağıya çekilmiş ve ihale; kamu yararına en uygun fiyatla sonuçlanmıştır.

Nitekim haberde adı geçen şirket İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi farklı il ve ilçe belediyeleri ile de çalışmalar gerçekleştirmiştir."