Saksofonun genç yetenekleri Şallıel Bros’tan yeni albüm: 'FaMiRe'

cukurda-defineci-avi-540867-1.

Çok küçük yaşlarda başladıkları müzik kariyerlerinde sayısız başarıya imza atmış, caz ve pop müzik dünyasının bir çok usta ismiyle sahnede ve stüdyoda çalmış saksafon sanatçısı kardeşler Anıl Şallıel ve Batu Şallıel’in müzikal projesi Şallıel Bros’un yeni albümleri “FaMiRe” çıktı.

Lin Records etiketiyle yayınlanan ve 7 orijinal besteden oluşan “FaMiRe”, ikilinin Şallıel Bros ile çıkardıkları ikinci albüm. Bugün 20’li yaşlarının başında olan Şallıel kardeşlerin müzikal birikimlerini bir araya getirdikleri albümde sanatçılara, piyanoda Tolga Bedir, bas gitarda Caner Üstündağ ve davulda Volkan Öktem eşlik ediyor.

8 ve 9 yaşlarındayken babaları Mümin Şallıel’in öğretmenliğinde başladıkları müzik kariyerlerinde, Önder Focan’dan Dave Weckl’a, Sezen Aksu’dan Kenan Doğulu’ya, farklı türlerde bir çok usta müzisyenin sahnesinde ya da stüdyosunda yer alan Anıl Şallıel ve Batu Şallıel’in birlikte kurduğu Şallıel Bros, 2 yıl aradan sonra “FaMiRe” albümüyle karşımızda! 7 Aralık’ta Lin Records etiketiyle yayınlanan “FaMiRe”, saksofon sanatçısı kardeşlerin küçük yaşlarda başlayıp başarılarla devam eden müzikal kariyerlerinde biriktikleri tecrübeleri bir araya getiriyor.

Mi notasından ilham alan FaMiRe

Tenor saksofoncu Anıl Şallıel ve alto saksofoncu Batuhan Şallıel’in 10’lu yaşlardayken başlattıkları, en son iki yıl önce, Önder Focan bestelerini funk türünde yorumladıkları “FunkBook” albümleri ile caz müzik dünyasında övgüler alan müzikal projeleri Şallıel Bros, yeni albümlerinde Anıl Şallıel (“Famire”, “By Bro - Whisper”, “İlk Gün”, “Geyikli”), Emirhan Üçkardeş “Traditional” ve Tolga Bedir’in (“Yine Doğar İçime”) orijinal bestelerini seslendiriyorlar. Tenor ve alto saksofonda dinleyeceğimiz ikiliye piyanoda Tolga Bedir, bas gitarda Caner Üstündağ ve davulda Volkan Öktem eşlik ediyor. Saksofon, piyano ve bas gitar kayıtlarının Babajim İstanbul’da, davulların ise Volkan Öktem’in stüdyosunda kaydedildiği albümün kapak tasarımını Perim Öktem yaptı.

saksofonun-genc-yetenekleri-salliel-bros-tan-yeni-album-famire-541656-1.

“Çaldığımız projeler ve konserlerin yanı sıra dinlediğimiz albümler, Caz ile birlikte, Funk ve Füzyon’a doğru giden bir müziğe ilham verdiler” diyen Şallel Bros, albümün açılış parçası da olan “FaMiRe”nin, Anıl Şallıel’in bir prova sırasında aklına gelen bir melodiyi Mi geçişini koma ses olarak çalmasıyla ortaya çıktığını söylüyor ve Mi notasındaki Türk müziği esintisinin peşine düştüklerini belirtiyorlar.

7 Aralık’ta Şallel Bros’un esmi müzik kanallarında dijital olarak yayınlanan ve 7 besteden oluşan “FaMiRe”, çok yakında CD formatında da satışta olacak.

Erken yaşlarda başlayan müzikal kariyer

Türkiye’nin en iyi saksofon sanatçıları arasında gösterilen Anıl Şallıel (1993) ve Batu Şallıel (1994), Mersin’de dünyaya geldiler. Anıl 10, Batu ise 9 yaşındayken, saksofon sanatçısı babaları Mümin Şallıel’in öğretmenliğinde müziğe başladılar.

12. İKSV Genç Caz Yarışması’nda babalarının bestelerini seslendirdikleri “2 Saksofon” adlı konserleriyle büyük ilgi gören kardeşler, 13 ve 14 yaşlarındayken başlattıkları Şallıel Bros projesi ile bir çok sahnede birlikte çaldılar.

Batu Şallıel, 2010’da Türkiye’de Londra Müzik Okulu sertifika programına girdi ve dereceyle mezun oldu; dört yıl sonra, 19 yaşında iken Riga’da düzenlenen Genç Caz Saksofon Yarışması’nda “Best Jazz Solo” büyük ödülünü kazandı ve ardından Faching Jazz Club, Riga Sxophonia gibi festivallere davet edildi. Yarışmada seslendirdiği Aşık Veysel bestesi “Uzun İnce Bir Yoldayım” 2014 Best Of Riga Jazz Stage resmi albümüne kaydedildi.

2012 yılında yeniden bir araya gelen ikili, funk, caz ve soul klasiklerini kendilerine has aranjmanlarla yorumladıkları projeleri What da Funk Project’i kurdular ve Dave Weckl, Nicola Conte gibi isimlerle performanslar gerçekleştirme fırsatını yakaladılar. Aynı yıl, İstanbul’da ilki düzenlenen Uluslararası Caz Günü’nde ünlü İtalyan gitarist Nicola Conte ile aynı sahneyi paylaştılar. 2016 yılında Şallel Bros projesiyle, Önder Focan bestelerini funk yorumuyla seslendirdikleri “Önder Focan & Şallıel Bros. - Funkbook” adlı albümü yayınladılar.

Aralarında Natalie Cole, Nicola Conte, Omar Lye Fook, Kelli Sae, Lady Kier, Dee Dee Bridgewater, Aşkın Arsunan, Önder Focan, Aycan Teztel, Şenova Ülker, Tuluğ Tırpan, Cenk Erdoğan, Volkan Hürsever, Tolga Bedir, Cahit Kutrafalı, Bilal Karaman, Istanbul Superband, CRR Big Band, Cem Tuncer, Erhan Seçkin, Sezen Aksu, Göksel, Kenan Doğulu, Ajda Pekkan, Harun Kolçak, Funda Arar, Sıla, Yalın, Atiye, Teoman, Mehmet Erdem, Ceylan Ertem, Bedük, Manga, Cahit Berkay, Buzuki Orhan Osman, Suzan Kardeş gibi bir çok farklı türde müzik yapan isimlerle aynı sahnede ve stüdyoda solo ya da birlikte çalan Şallıel kardeşler, İstanbul Caz Festivali, Akbank Caz Festivali, Ankara Caz Festivali, Bursa Nilüfer Caz Festivali, Kıbrıs Mağosa Caz Festivali, Bozcaada Caz Festivali, Zorlu Caz Festivali gibi bir çok ulusal festivalin yanı sıra uluslararası festivallerde usta isimlerle çaldılar.

Bu yıl başında, Önder Focan’ın kurduğu Hammond projesi Organic Expeditions’ta yer alan Anıl Şallıel, Volkan Konak, Nükhet Duru ve İlyas Yalçıntaş ile aktif sahne hayatına devam ederken, Batu Şallıel de 2019 yılının başlarında yayınlanacak ilk solo albümünün hazırlıklarını sürdürüyor.

Şallıel Bros’un ikinci albümleri “FaMiRe”, 7 Aralık 2018 tarihinde Lin Records etiketiyle dijital müzik kanallarında yayınlandı.