Türkiye’nin Maldivleri olarak ünlenen, Mars’ın jeolojik yapısına benzerlik gösteren dünyadaki iki noktadan biri olarak kabul edilen Burdur’daki Salda Gölü’ne araç girişini engellemek için yürütülen kazıklı yol çalışması özellikle sosyal medyada dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak Hürriyet’ten Salim Uzun’un sorularını yanıtlayan Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, kazıkların araç giriş-çıkışını engellemek için konduğunu söyledi. […]

Salda’da çalışmalar başladı

Türkiye’nin Maldivleri olarak ünlenen, Mars’ın jeolojik yapısına benzerlik gösteren dünyadaki iki noktadan biri olarak kabul edilen Burdur’daki Salda Gölü’ne araç girişini engellemek için yürütülen kazıklı yol çalışması özellikle sosyal medyada dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet’ten Salim Uzun’un sorularını yanıtlayan Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, kazıkların araç giriş-çıkışını engellemek için konduğunu söyledi. Öte yandan Alacatlı’nın “Koruma amaçlı imar çalışmaları da başladı” demesi de endişe yarattı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz konusu imar planını “Millet bahçesi” olarak duyurmuştu. Eşsiz doğal güzellikte olan ve koruma altındaki Salda’ya millet bahçesi yapılması hem yaşam savunucuları hem de bilim insanları karşı çıkıyor.