Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Ümit Turan, Salda Gölü'nde yapılan çalışmalarda bölgeyi yeni kullanmaya başlayan nesli tehdit ve tehlike altında bulunan iki memeli türünün tespit edildiğini bildirdi.

Salda Gölü'ne iki yeni tür geldi

Burdur Salda Gölü'nde yapılan çalışmalarda bölgeyi yeni kullanmaya başlayan nesli tehdit altındaki alaca sansar ve Savi’nin cüce yarasası olduğu tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Ümit Turan, şu ana kadar yapılan çalışmalarda 25 memeli türü belirlendiğini, bunlardan ikisinin de bölgeyi yeni kullandığının anlaşıldığını kaydeden Turan, "Bu da bizi oldukça sevindirdi. Tabii ki bunun anlamı şu, Bakanlık tarafından alınan tedbirler sayesinde bu türlerin artık tehdit ve tehlike görmediği için bölgeyi kullandıkları ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Bölgeyi besleyen dere yataklarında alınan tedbirlerle burada herhangi bir tarımsal sulama amaçlı faaliyetin artık yapılmadığına işaret eden Turan, bölgedeki suyun içme suyu kalitesinde olduğunu bildirdi.

Turan, su kalitesinde yapılan ölçümlerde iyileşmeye doğru gidildiğini belirterek, "En çok korktuğumuz şey şuydu, küresel ısınmadan tüm sulak alan sistemlerimiz etkilenmişti ama bu yıl gelen yağışlardan dolayı da bölgenin daha iyi bir şekilde eski haline dönmesi bekleniyor ve bölgenin sigortası olan yağış miktarı da bu sene son 2 aydır aldığımız yağışlarla oldukça düzenlendi." ifadelerini kullandı.

salda-golu-ne-iki-yeni-tur-geldi-980147-1.