Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Salda Gölü'nde kamyonlar ve iş makineleri ile çalışma yapan firmaya toplam 421 bin lira ceza verildiğini açıkladı. Kahraman cezanın Burdur Çevre İl Müdürlüğü ve TOKİ tarafından verildiği belirtti

Salda Gölü'nü talan eden firmaya para cezası

Turkuaz renkli kumsalı nedeniyle "Türkiyarete'nin Maldivleri" olarak bilinen ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Salda Gölü'nde çalışmalar büyük tepki topladı.

Konavirüs nedeniyle ziyaretçi girişine kapatılan Salda Gölü'nde kamyonlar ve iş makineleri ile çalışma başlatıldı, oluşumu yüz yıllara dayanan kumlar taşındı. Kamuoyundan gelen tepkiler sonrasında çalışmalar durduruldu.

ANKA'nın aktardığına göre, olayla ilgili Yeşilova Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bunuldu.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman da Salda Gölüne giderek incelemelerde bulundu. Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla sahaya geldiklerini, firmanın faaliyetinin durdurulduğunu gerekli idari soruşturma ve tahkikatı başlattıklarını söyledi.

FİRMAYA PARA CEZASI KESİLDİ

Genel Müdür Kahraman, Burdur Çevre İl Müdürlüğü tarafından Çevre Kanunu'na muhalefetten müteahhit firma Güngör Tarım’a 221 bin lira para cezası uyguladığını açıkladı. Kahraman müteahhit kontrolünde görevli TOKİ’nin ise firmaya 200 bin lira ceza kestiğini belirtti. Firmaya toplamda 421 bin lira ceza verildi. Kahraman, firmayı kontrol görevini üstlenen TOKİ Daire Başkanı ve bir şube müdürünün görevlerinden alındığını ekledi.

KUMLARIN TAŞINMASININ ARDINDAN SON GÖRÜNTÜ

salda-golu-nu-talan-eden-firmaya-para-cezasi-716734-1.

Kamuoyunda büyük tepki çeken çalışmalarda kum taşıma işleminin ardından gölün son hali görüntülendi.

Fotoğraf, Salda Gölü'ndeki aynı yerde kum taşıma işleminin öncesi ve sonrası gösteriliyor.