MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e yumruklu saldırısı ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin devreye girdiği iddia edildi. Kılavuz, Özgür Özel’den özür diledi.

Saldırgan vekil Olcay Kılavuz, Özgür Özel’den özür diledi

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e arkadan saldırarak yumruk atan MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, Özel’den özür diledi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Genel Kurul’da yaşanan olay MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de rahatsız etti. Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, Özgür Özel’le bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Kılavuz’un hatasını kabul ettiği, özür dileyerek helallik istediği öğrenildi. Kılavuz’un ayrıca aynı gün saldırıya uğrayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile de görüştüğü öğrenildi.

Yapılan görüşmelerle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgilendirildigi, bir daha benzer olayların yaşanmaması şerhiyle konunun kapatıldığı öğrenildi.

Öte yandan konuya Meclis’te de değinildi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Fiilî ve fiziki hadiseleri asla tasvip etmiyoruz ve bugüne kadar etmediğimiz gibi bundan sonra da yine muhasebesini yapmak suretiyle üzücü davranışları, tutumları hele hele fiziki birtakım saldırıları asla tasvip etmediğimizi ve etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Dünkü yaşanan hadiseleri, yaşanan gerilimleri bir daha yaşamamayı temenni ediyorum ve son derece üzgün olduğumuzu da Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak ifade etmek istiyorum” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, “Özür bir erdemdir. Sayın Erkan Akçay’ın, ‘Bu fiziki saldırıyı tasvip etmiyoruz ve üzgünüm’ cümlesini de ben bir özür olarak görüyor, kabul ediyor ve bundan sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, vatandaşların da tasvip etmediği bu görüntülerin yaşanmaması için zatıaliniz başta olmak üzere her birimizin üstüne düşen sorumluluğu azami gayretle ve hassasiyetle yerine getireceğini de umuyor ve diliyorum” yanıtını verdi.