Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın saldırıya uğraması ardından Erdoğan tarafından arandığını, ancak ‘geçmiş olsun’ denilmediğini söyledi. Özdağ da aynı yönde bir açıklama yaptı.

Saldırı ardından Selçuk Özdağ’ı arayan Erdoğan, ‘geçmiş olsun’ dememiş

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, uğradığı silahlı ve sopalı saldırıdan sonra kendisini araya AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘geçmiş olsun’ demediğini belirtti. Aynı yönde bir açıklama da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi.

Karar gazetesinden Elif Çakır ve Taha Akyol’un konuğu olan Davutoğlu, sopalı ve silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın kafasına 17 dikişi atıldığını ve ameliyat olduğunu hatırlattı. Davutoğlu "Bu öldürme kastıyla yapılan bir eylemdir. Fiilen içinde silahlı vardır. Beş kişiden, ikisi silahlı. Selçuk Bey geçmişte tecrübelerinden hareketle tedbirli davranmasaydı, 'Kıymetli bir siyasetçiydi, çok üzüldük' diye cenazesinde konuşuyor olacaklardı" dedi.

"ERDOĞAN 'GEÇMİŞ OLSUN' DEMİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Selçuk Özdağ ile arasında geçen konuşmayı anlatan Davutoğlu, Erdoğan 'geçmiş olsun' demediği söyledi.

Davutoğlu şunları kaydetti: "Erdoğan, Selçuk Özdağ ile yaptığı telefon görüşmesinde 'Geçmiş olsun' demiyor. 'Failleri bulacağız, cezalandıracağız' da demiyor. Olaydan 10 saat sonra yapılan telefon görüşmesinde 'Selçuk bey hayrola ne oldu? Ankara'da mısınız?" diyor. Cumhurbaşkanlığı makamında olan birisi mutlaka o bilgileri alır ondan sonra o telefonu açar değil mi? Bu olayı önemsizleştirmektir."

Davutoğlu ayrıca Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelecek tepkiden çekindiğini belirtti.

‘ERDOĞAN TASFİYE EDİLECEK’

Erdoğan'ın 28 Şubatçıların vesayeti olduğunu iddia eden Davutoğlu, Türkiye'de otoriter bir rejiminin kurulmak istendiği ve Erdoğan'ın böylece tasfiye edileceğini öne sürdü.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan, şu anda 28 Şubatçıların vesayeti altında. Türkiye'ye otoriter bir deli gömleği giydirmek isteyenler, şu anda Erdoğan'ı kuşatmış durumda. Sayın Erdoğan'ı buradan uyarıyorum, aklı başında herkesi uyarıyorum, bundan sonraki ilk aşamada Erdoğan da tasfiye edilecek ve muhafazakarların bir daha başı dik dolaşamayacakları tarzda otoriter rejim kurulacak.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN’IN HAMLELERİ

Erdoğan ile MHP lideri arasındaki ortaklığı iyi niyete dayanmadığı belirten Davutoğlu "Bahçeli, Sayın Akşener'e ikide bir de 'Evine dön' diyor. Evine dönse Sayın Erdoğan'a karşı eline güçlü olacak. Sayın Erdoğan da yaptığı temaslarla, 'Ben alternatif oluşturabilirim’ diye Bahçeli’ye mesaj veriyor.

Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da, saldırı ardından yaşadıklarını T24’ten Murat Sabuncu’ya anlattı. Özdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı beni aradı, teşekkür ederim. ‘Ankara'da mı oldu’ diye sordu, ‘Evet’ dedim. Herhangi bir şekilde ‘Bunun sorumlularını bulacağız, bu saldırı siyaset kurumuna yapılmıştır’ gibi cümleler kullanmadı, bunları beklerdim kendisinden” diye konuştu.