Saldırı Deniz Poyraz’a değil tüm kadınlara karşı yapıldı

HABER MERKEZİ

HDP İzmir İl Binasında 17 Haziran’da parti çalışana Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılanacağı davanın ilk duruşması 29 Aralık’ta İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. Saldırıdan 6 ay sonra başlayacak olan davaya katılım ve destek çağrıları yapılıyor.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan HDP Kadın Koordinasyonu Üyesi Berna Çelik, her geçen gün artan erkek-devlet şiddeti ve kadın katliamlarının cezasızlık politikalarıyla karşı karşıya olduğu bir süreci yaşadıklarını ifade etti. Çelik, Poyraz’ın devlet gözetimi altında olan il binalarında katledildiğini anımsattı. Katliamın sadece Poyraz’a değil başta Kürt kadınları ve tüm Türkiyeli kadınlara yönelik bir saldırı olduğunu kaydeden Çelik, “Fail bu saldırıyı ve katliamı tek başına yapmadı, yapamaz da. O nedenle mahkemeyi sahiplenilmesi, mahkemenin gidişatını da etkileyecektir. Kadın örgütleri, barolar ve sivil toplum örgütlerinin sadece adliye kapısının önüne değil, müdahil olmak için de davaya katılmalarını istiyoruz" diyerek güçlü bir katılımla sahiplenme çağrısında bulundu.

Birbirlerinden cesaret alan ve erkek devlet şiddetiyle karşı karşıya olduklarını dile getiren Kadın Savunma Ağı’ndan Gizem Coşkun ise bu politika sonucunda kadınların katledildiğine dikkat çekti. Coşkun, “Poyraz’ı katleden erkeğin de bu faillerden bir farkı yok. Erkek-devlet şiddeti sonucu Deniz katledildi" diye konuştu.