Saldırı yetmedi üstüne ceza yedi
Dr. Girayalp Karakuş

Berkay SAĞOL

Amasya Üniversitesi’nin 10 Haziran tarihinde, 12 Haziran Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde ülkü ocağı üyesi bir grubun fiziksel saldırısına maruz kalan Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş, üniversite tarafından kınama cezası aldı.

Amasya Üniversitesi Rektörlüğü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Dr. Karakuş’a gönderilen yazıda, "‘Taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı, genel ahlak ve edep dışı tutum ve davranışlarda bulunmak’ suçunun karşılığı olan kınama cezası ile cezalandırılmanıza karar verilmiştir” denildi.

Dr. Karakuş, “Soruşturmacılar bana baskı altında olduklarını söyledi. Ayrıca bu soruşturmada karşı tarafa vurduğum zorla kabul ettirilmeye çalışıldı. Cezadan kurtulan şahıslardan birini soruşturan soruşturmacı daha kamera görüntülerini görmeden ‘Bu işten hiçbir şey çıkmaz’ dedi. Hukuki hakkımı sonuna kadar kullanacağım ve cezanın iptali için dava açacağım, kazanacağım” dedi.

Dr. Karakuş’a saldıran öğrencilerden birine görüntülerde tespit edilememesi, bir başka öğrenciye ise saldırıda bulunduğu tespit edildiği halde öğrenim süreci boyunca hiçbir disiplin cezası almaması gerekçe gösterilerek herhangi bir ceza verilmedi. Dört öğrenciye ise bir ay uzaklaştırma cezası verildi.