Gazeteci İsmail Saymaz, MHP'de bir dönem genel başkan yardımcısı olarak da görev yapan Şevket Bülend Yahnici hakkında, Ankara'daki Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıyla ilgili sözleri üzerine kesin ihraç istemiyle soruşturma başlatıldığını aktardı.

Saldırı yorumu partisini kızdırdı: Türkeş'in özel kalemi, MHP'den ihraç ediliyor

Halk TV yazarı gazeteci İsmail Saymaz, Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen Türkeş'i anma etkinliğine düzenlenen saldırıya ilişkin Halk TV yayınına bağlanarak, "Grubun önünde bulunan birisi 'MHP geldi' diyerek, fırsat ve boşluk bulduğu ilk anda arkadaşlarımıza çullandı" açıklamasını yapan eski milletvekili Şevket Bülend Yahnici hakkında Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) kesin ihraç istemiyle soruşturma açıldığını yazdı.

Saymaz ayrıca, Yahnici'nin oğlu Ercüment Devlet Yahnici hakkında da sosyal medya paylaşımlarından ötürü soruşturma başlatıldığını kaydett. Saymaz'ın aktardığına göre Yahnici, birkaç ay önce sokakta şiddete maruz kalmıştı.

Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"MHP'lilerce baskın düzenlenen Alparslan Türkeş Vakfı'nın Türkeş'i anma etkinliğinde konuklardan biri de 1999-2002 arasında MHP Milletvekili olan Şevket Bülend Yahnici'ydi. Yahnici, saldırıdan sonra Halk TV'ye katılarak, yaşananları yorumladı. Yahnici 'Grubun önünde bulunan birisi 'MHP geldi' diyerek, fırsat ve boşluk bulduğu ilk anda arkadaşlarımıza çullandı' dedi. Bu sözleri üzerine MHP tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin soruşturması açıldı. Yahnici'nin beyanlarının partinin birlik ve beraberliğini zedelediği ileri sürüldü. Bu arada, Yahnici'nin oğlu Ercüment Devlet Yahnici hakkında sosyal medya paylaşımlarından ötürü soruşturma başlatıldı. Yahnici, birkaç ay önce sokakta şiddete maruz kalmıştı."

PARTİ YÖNETİMİYLE MESAFELİ

Yıllarca Alparslan Türkeş'in özel kalem müdürlüğünü yapan, uzunca bir dönem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yardımcılığını üstlenen Yahnici'nin parti yönetimiyle arasına mesafe koyduğu birkaç yıldır biliniyor.

Eski MHP'li yönetici, bu kapsamdaki en öne çıkan açıklamasını 2019 yılında Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar sırasında yapmıştı: "Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum. 2011’de Kanal İstanbul’u 'çılgınların çılgın projesi' diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, 'Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain' demektedir?"

TÜRKEŞ ANMASINA SALDIRI

Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Türkeş'in 104. doğum günü sebebiyle düzenlenen anma etkinliğine Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen bir grup baskın düzenlemiş, salonda bulunanları darp etmişti.

Vakıf, MHP İl Başkanı ve olaya müdahale etmeyen polisi suçlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olayların arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş'ı bulunduğunu öne sürmüştü.

Bahçeli, Yavaş'a "Ülkücülerin nefesi ensenizde" tehdidinde bulunmuştu.

Öte yandan MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ da, kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı’na giderek, “Vakfımızı Başbuğ'muzun kemiklerini sızlatacak, onu kullanarak CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını size soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim” tehdidini savurmuştu.