AKP Uşak Milletvekili adayı Hilal Sabancı’nın babası Fikret Sabancı’nın Uşak’ta Tülin Koyutürk isimli bir kadına saldırmasına SOL Parti Uşak İl Örgütü tepki gösterdi

Kaynak: HABER MERKEZİ
Saldırıya maruz kalan kadına SOL Parti’den destek

BirGün EGE

SOL Parti Uşak İl Örgütü, AKP Uşak Milletvekili adayı Hilal Sabancı'nın babası Fikret Sabancı'nın hayvan sever bir kadını öldürmeye teşebbüs etmesine tepki göstermek amacıyla Tiritoğlu Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya şiddete maruz kalan Tülin Koyutürk de katıldı.

Koyutürk'ün avukatı Hacer Yılmaz, Fikret Sabancı İsimli şahsın, Tülin Koyutürk'ü başından 2 kez keserle yaraladığını söyleyerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Yılmaz, "Müvekkilim Tülin Koyutürk'ün 17 Nisan 2023'de başına gelenler olaylar dehşet verici ve korkunçtur. Zira Fikret Sabancı isimli şahıs müvekkilimin başına iki kez keser aleti ile vurmuş ve kafatasında yarıklar oluşturmuştur. Bu durum tomografi sonucunda uzman doktor raporunda sabittir. Tarafımızca 4 Mayıs itibari ile Uşak Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Olay günü müvekkilim birden fazla kere 112'yi aradığı halde ambulans gelmemiştir. Kolluk kuvvetleri gelmemiştir. Gittiği özel hastanede hiçbir şekillide muayene etmeyen ve bunu haketmiştir diyen hekim hakkında da suç duyurunda bulunacağız" dedi.

Yılmaz ayrıca şunları dile getirdi: "Ayrıca bir hayvan sever olan ve kamu arazisinde belediyenin ve il tarım müdürlüğünün izni ile hayvan sever bir yurttaş olarak köpeklere kendi bütçesi ile bakım sağlayan Tülin hanım, bu olaylardan mağdur olduğu gibi savcılık aşamasında da devamlı engellemelerle karşılaşıyor. Aile Mahkemesinden koruma kararı talep ettik fakat talebimiz Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Müvekkilimin can güvenliği yok. Bunlar tamamen hukuka aykırıdır. Adil yargılanma istiyorsak bu ülkede iktidarın tüm kurumlarından elini çekip eşit yurttaşlık haklarıyla, eşit adil yargılanma hakları istiyorsak artık buna son vermemiz gerekiyor. Bu taraflılıktan, ihmallerden artık yorulduk ve bittik. Bunun yanı sıra Fikret Sabancı'nın, kızlarını ısırdığını iddia ettiği 2 yaşındaki köpek belediye tarafından aşılı ve devamlı kontrolleri yapılmaktaydı ve o köpek itlaf edildi. Kamu arazisine hafriyat döküp kanuna aykırı şekilde kendine haksız kazanç elde etmek için köpek barınağını imha etmeye çalışan, Tülin Koyutürk'ü öldürmeye çalışan Fikret Sabancı'dan şikâyetçiyiz ve kamu hizmetinden eşit yararlanmayı engelleyen bu zihniyetten de şikayetçiyiz."

SOL Partili Sıla Uludağ da, "Her gün kaybettiğimiz kız kardeşlerimizin canımızı yakarken birinci sorumluluklar kadınların haklarına göz dikmiş durumunda. Ancak unutulmasın ki hayatları için mücadele eden kadınların mücadelesi, geleceği güçlendirir. Geleceği kurtarır. Ne AKP ile Anayasa yaparız ne de İstanbul Sözleşmesinden vazgeçeriz. Bu sefer Uşak'ta bir kadın şiddetti ile karşı karşıyayız. Ata erkil bir devletin arkasına sığınmış, şiddetti uygulayan şahıs yine bir AKP'li. Şaşırdık mı? Hayır. Üçüncü sıra AKP milletvekili adayı Hilal Sabancı'nın babası Fikret Sabancı tarafından keser aleti ve yumrukla baş bölgesinden yaraladığı hayvan sever bir kadına uyguladığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. SOL Partili kadınlar olarak Tülin ablamızın ve şiddette maruz kalan kız kardeşlerimiz yanındayız. Ayrıca insanı, kadını, doğayı talan eden, canlıları yok etmek isteyen bu karanlık iktidarı 14 Mayıs'ta kadınıyla, genciyle hep birlikte göndereceğiz" dedi.