Evinin önünde motosikletli ve kasklı kişiler tarafından saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, aralarında 'husumet' olduğu iddia edilen Naki D. tarafından darp edildiği yönündeki haberleri yalanladı. Naki D., "Bu bir algı operasyonu" dedi.

Saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş 'husumet' iddialarını yalanladı

Evinin önünde motosikletli ve kasklı kişiler tarafından saldırıya uğrayan, Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, aralarında 'husumet' olduğu iddia edilen cemevi üyesi Naki D.'nin kendisini darp ettiği iddialarına yanıt verdi.

halktv.com.tr'den Ozan Demiriz'e konuşan Sarıtaş, hakkındaki iddiaları "Selami Sarıtaş'ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yok. Ben kimseyi azmettirmedim" ifadeleriyle yalanlayan Naki D.'yi doğruladı. Sarıtaş, 'algı operasyonu' yapıldığını söyledi.

Sarıtaş, "Cemevinden arkadaşımız, husumetli değiliz. Husumeti bırakın tartışmamız dahi olmadı. Kavgamız, gürültümüz olmadı. Bu bir algı operasyonu. Basın yoluyla algı yaratmaya çalışıyorlar. Naki'nin maddi durumu iyi değil, çalışmıyor. 12, 13 kişiyi organize edecek bir durumda değil. Tamamen algı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, 6 Ağustos'ta aracıyla evine giderken, bir motor üzerindeki adres sorma bahanesiyle aracına yanaşan kişiler tarafından saldırıya uğramıştı.

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklanıp 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan A.Y, ise saldırının azmettiricisinin cemevi üyesi Naki D. olduğunu iddia etmiş, Naki D. sorgulamasında azmettirici olduğunu kabul etmemişti. Naki D.'nin "Selami Sarıtaş’ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yok. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum" ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.