Piiz grubunun Ankara konseri sonrası saldırıya uğrayan davulcu Mehmet Dudarık'ın sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. Mehmet Dudarık'ın ablası Gülden Dudarık, "Çok şükür konuşuyor, yemeğini yiyebiliyor. Ama son durumu ile ilgili olarak doktorlar MR sonuçları çıktıktan sonra bir şeyler söyleyebilecekler ama şimdilik gayet iyi” açıklamasını yaptı.

Saldırıya uğrayan müzisyen Mehmet Dudarık'ın sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

Ankara’da arkadaşının ‘ayağına bastığı’ iddiasıyla saldırıya uğrayan ve Eskişehir Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren müzisyen Mehmet Dudarık'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Dudarık'ın durumuyla ilgili açıklamada bulunan ablası oyuncu Gülden Dudarık, hastanede refakat ettiği kardeşinin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, “Durumundan dolayı şu an iyi hissediyoruz. Sürecin başından itibaren yanında olmaya çalıştım. Çok şükür konuşuyor, yemeğini yiyebiliyor. Ama son durumu ile ilgili olarak doktorlar MR sonuçları çıktıktan sonra bir şeyler söyleyebilecekler ama şimdilik gayet iyi. Bir süre daha kontrol altında tutulacak. Bugün MR sonuçları çıkarsa doktor bizi bilgilendirecek. Herkese destekleri için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, sürecin en başından beri sosyal medyadan destek veren oyuncu dostlarımıza, sanatçı dostlarımıza, seven herkese çok teşekkür ederim, minnettarız” diye konuştu.

"UZUN ZAMANDIR MS HASTASI"

Mehmet Dudarık’ın bir süredir MS hastası olduğunu anlatan Gülden Dudarık, saldırısına uğradığı kişinin ‘ayağına bastı’ iddialarının da gerçek dışı olduğunu söyledi. Mehmet Dudarık'ın bir süredir MS tedavisi gördüğünü ifade eden Gülden Dudarık, şöyle konuştu:

“Süreç yargıya intikal ettiği için şu durumda bir şey söylemem doğru olmaz. Avukatlar bununla ilgili size mutlaka açıklama yapacaklardır ama öyle bir durum yok yani. Hatta bana kalırsa ayağa basma bile değil. Bir şekilde o bahane ile saldırı gerçekleşmiş. Şu anda MR sonucunu bekliyoruz. Artık sonuca göre doktorlar ayakta tedaviye mi devam edecekler, yatışa mı devam edecekler şu an bir şey diyemiyorum. Mehmet uzun zamandır MS hastası. MS teşhisi konması da yine bir travma sonrası ortaya çıktı. Travma ve stres aşırı derecede tetikliyor bu durumu. Atak geçirmesine sebep oluyor. Atak da vurduğu uzvu kaybetmesine sebep oluyor. Bu kadar ciddi nörolojik bir hastalık. Bizim en büyük korkumuz bu. Süreç, hastaneden çıktıktan sonra nasıl devam edecek? O da bizi endişelendiriyor. Muhtemelen psikiyatrik bir yardım alacağız çünkü hem fiziksel hem de psikolojik olarak ağır bir travma yaşadı. Umarım sonrası için kalıcı bir durum, bir hasar söz konusu olmaz. Şu an en büyük endişemiz bu açıkçası. Sağlığının daha iyiye gitmesinden dolayı çok mutluyum.”

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir eğlence mekânında 15 Aralık’ta konser veren müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarık, arkadaşının ayağına basılması gerekçesiyle B.B.K. tarafından saldırıya uğramıştı.

Aldığı yumruk darbeleriyle yere düşen ve ağır yaralanan Dudarık, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisine alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Dudarık'ı, kız arkadaşının ayağına bastığı gerekçesiyle darp eden B.B.K. isimli saldırgan tutuklanmıştı.

(DHA)