Sağlık çalışanları, bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele ederken diğer yandan da siyasi nedenli baskı ile karşılaşıyor. İzmir’de bir sağlıkçı, ekipman eksikliğini bir gazeteye verdiği demeçte dile getirdiği için sürgün edildi. İzmit’te ise bir doktora, maske gönderen CHP’li belediyeye teşekkür ettiği için soruşturma açıldı

Salgın döneminde sağlıkçılara baskı: Bir yanda sürgün, diğer yanda soruşturma!

Türkiye koronavirüs salgını ile boğuşurken sağlıkçılar üzerinde uygulanan baskılara dair örnekler de gelmeye devam ediyor. İzmir’de bir gazeteye “Koruyucu ekipman eksik” diye demeç veren bir sağlık çalışanı sürgün edildi, İzmit’te ise CHP’li belediyeye maske gönderdiği için teşekkür eden bir doktora soruşturma açıkladı.

Gazete Duvar’da yer alan haberlerden ilkine göre, Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde sendikanın iş yeri temsilcisi olan Ali Kemal Akgül adlı sağlık çalışanının sürgün edildiğini açıkladı.

Sendika üyesi çalışanının “Manşet Türkiye” adlı gazeteye demeç verdiği iddiasıyla 657 sayılı DMK’nun 125 maddesindeki “Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek” hükmü kapsamında savunması istendiğini belirten sendika, “Hastanesi yetkilileri, hukukun genel ilkelerini hiçe sayarak ‘soruşturmanın selameti nedeniyle’ Genel Sağlık-İş üyesinin Karaburun Devlet Hastanesi’ne 2 ay süreyle geçici olarak görevlendirilmesini yani başka bir ifadeyle, açıkça sürgün edilmesini istemiştir” dedi.

MASKE TEŞEKKÜRÜNE SORUŞTURMA

İzmit'te ise Dr. Sibel Gören hakkında, aile sağlığı merkezlerine maske gönderen CHP'li belediyeye teşekkür ettiği için soruşturma açıldı.

Sağlık çalışanları tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle yakınırken CHP’li İzmit Belediyesi, Aile Sağlığı Merkezleri’ne maske yardımı yaptı. Doktor Sibel Gören, Twitter hesabından gönderilen maskelerin fotoğraflarını “Aile Sağlığı Merkezlerinin unutulduğu günlerde bizi unutmayan Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit Belediyesi’ne çok teşekkürler” notuyla paylaştı.

CHP’li Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e 1 Nisan’da teşekkür eden Sibel Gören’e jet hızıyla soruşturma açıldı. Sibel Gören, soruşturma açıldığı haberini de twitter hesabından şöyle açıkladı: “Bu paylaşımım şikayet edilmiş. Hakkımda soruşturma açılmış, savunmam isteniyor. Buradaki suç unsuru nedir acaba? Bu günlerde bile bunlarla uğraşılmasını protesto ediyorum. Hem de Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun tüm soruşturmaların ertelenmesi ile ilgili yazısı varken.”

maske-gonderen-chp-li-belediyeye-tesekkur-eden-doktora-sorusturma-714405-1.