TBMM, koronavirüsle mücadele için kaynakların verimli kullanımının büyük önem kazandığı dönemde zırhlı nöbetçi kulübesi alımı için ihale ilanı yayımladı

Salgın döneminde  ‘zırhlı kulübe’ ihalesi

İSMAİL ARI

Temmuz ayında, zırhlı nizamiye binası yapımı için 2 milyon 79 bin TL harcayan TBMM koronavirüs salgınına rağmen ‘iki zırhlı nöbetçi kulübesi alımı için’ ihale açtı.

TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı’nın yayımladığı ilanda iki adet zırhlı nöbetçi kulübesi alımı için 15 Nisan tarihinde ihale yapılacağı belirtildi. İhale sonrasında da zırhlı kulübelerin 60 gün içerisinde teslim edilmesi istendi.

2 MİLYON TL’LİK NİZAMİYE KAPISI

Meclis'in en yoğun giriş noktalarından biri olan Ayrancı Kapısı'na geçen yaz ‘kurşungeçirmez, güvenlik nizamiye binası yapımı’ için ihale yapıldı. İhaleyi, İstanka İnşaat Mühendislik Şirketi’nin kazandığı açıklanırken TBMM kasasından şirkete toplam 2 milyon 79 bin TL’lik ödeme yapıldı.

ABB İHALELERİ ERTELEDİ

Başta belediyeler olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluş ihalelerini ertelerken TBMM'nin iki zırhlı kulübe almak için ihaleye çıkması şaşkınlık yarattı. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgını nedeniyle ihale yapmayacağını, “Koronavirüse karşı başlattığımız ekonomik mücadele kapsamında bugün açıklayacağımız projelere daha çok kaynak ayırabilmek için başta Park-Bahçe ve Fen İşleri olmak üzere, salgınla mücadelede gerekli olanlar dışındaki tüm ihalelerimizi hayat normale dönünceye kadar erteliyoruz” açıklaması yaptı.