İtalya, Fransa ve İspanya’da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artarken Batı Afrika’da da virüsün yayıldığı tespit edildi. Gazze’de ilk vaka belirlendi. Hindistan’da sokağa çıkma yasağı uygulamaya kondu

Salgın dört bir yanda artışta

Dünya genelinde can kaybının 14 bin 686’yı bulduğu, vaka sayısının 338 bin 700’ü aştığı koronavirüs salgınında İtalya, Fransa ve İspanya’da tablo ağırlaştı. Hindistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Gazze’de bir kişide virüs tespit edildi. İran’da ise can kaybı bin 685’e ulaştı.

Ölü sayısının 5 bin 476’ya yükseldiği İtalya’da hükümet stratejik faaliyet gütmeyen tüm şirketlerin 3 Nisan’a kadar kapatma kararı aldı. “İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük krizi yaşadıklarını” belirten İtalya Başbakanı Conte, “Şu aşamada direnmek zorundayız. Sadece bu şekilde kendimizi koruyabiliriz” açıklaması yaptı.

Fransa’da son 24 saat içerisinde 112 kişi hayatını kaybederken salgından ötürü ülke genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 562’ye yükseldi. İspanya’da da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 394 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1720’ye yükseldi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

İsrail’de 945 vakanın tespit edildiği koronavirüs önceki gün ülkede bir kişinin ölümüne neden oldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Sağlık Bakanlığı ilerleyen günlerde günde 20 bin kişiye test uygulayabilir. Koronavirüs İsrail’de onbinlerce kişinin ölmesine neden olabilir” açıklaması yaptı. İsrail ablukası altındaki Gazze’de de koronavirüs hastası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, Pakistan’dan kente dönen iki kişiye COVID-19 teşhisi konulduğunu duyurdu.

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ikinci ülkesi olan Hindistan’da virüse karşı alınan önlemler kapsamında dünden itibaren ülke genelinde sokağa çıkma yasağı kararı alındı. En az 320 vakanın tespit edildiği ve beş kişinin hayatını kaybettiği ülkede, yasağın şimdilik 14 saat sürmesi planlanıyor.

BATI AFRİKA’DA YAYILIYOR

Afrika kıtasında toplamda 900’den fazla koronavirüs vakası görülürken bunlardan 25’i ölümle sonuçlandı. Batı Afrika ülkesi Senegal’de koronavirüs tespit edilen vakaların sayısı 56’ya yükseldi. Çad’da ve Gana’da da ilk ölümler meydana geldi.