Salgın  gölgesinde bayram

HABER MERKEZİ

BUGÜN dört günlük Kurban Bayramı’nın ilk günü… Uzmanlara göre kısıtlamanın uygulanmadığı bayram, ikinci dalgayı tetikleyebilir. Tatilcilerin dün yollarda yoğunluk oluşturduğu görülürken Bodrum sahilleri doldu taştı, kimi kentlerde ise bayramlaşmalara yasak getirildi. Rize’de koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyulmaması nedeniyle vaka sayıları 220’ye ulaştı.

Kentte, testi pozitif çıkan ve klinik hiçbir şikâyeti ya da belirtisi olmayanlar boş öğrenci yurtlarında gözetim altında tutulurken, İl Pandemi Kurulu, vaka artışları sebebiyle Kurban Bayramı’na özel tedbirler aldı.

Kentte kurban eti kavurma ve toplu yeme geleneği ile bayramlaşmalara yasak getirildi. Hatay’da Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm alanlarda maske takmak zorunluluğu getirildi.

Taziyelerin 1 günle sınırlandırıldığı kentte, düğünlerde yemek ikramı yapılması da yasaklandı. Bartın’da ise Valilik, ev izolasyonuna uymayan kişiler için, yurtlarda karantina uygulamasının yeniden başlatılacağını açıkladı. Kına, düğün ve nişanların ise maksimum 2.5 saat ile sınırlandırılacağı bildirildi.