Sarıyer Akademi, online eğitim altyapısını koronavirüs salgınından önce tamamladı. Belediyenin uygulamayı erkene almasıyla birlikte geçen pazar ilk sınav yapıldı. Başkan Genç, “Edirne’den Van’a her çocuğa ulaşmak istiyoruz” dedi

Salgın günlerinde LGS ve YKS’ye ücretsiz hazırlık: Edirne’den Van’a her çocuğa ulaşmak istiyoruz

Sarıyer Belediyesi eğitim alanında büyük bir projeye daha imza atıyor. Sarıyer Akademi üzerinden LGS ve YKS’ye hazırlanan bütün öğrencilere uzaktan eğitim kapısını ücretsiz olarak açıyor. Bu adımla öğrencilerin yanı sıra veliler de rahat bir nefes alacak. Belediye, ülkenin her köşesindeki öğrencilerin sisteme ulaşabileceğini ve sınavlara canlı derslerle hazırlanabileceklerini duyurdu. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler, Sarıyer Akademi’ye Uzaktan Eğitim Desteği için, ‘www.sariyerakademi.com’dan online ders kayıt butonuna tıklayarak, başvuru yapabilecek.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Akademi’nin uzaktan eğitim altyapısının tamamlandığını ifade etti. Genç, “Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi ve ekledi: “Çocukluğumda dileyip, isteyip yapamadığım ne varsa çocuklar için hayata geçiriyorum. Sarıyer Akademi’nin kayıtlı 700 öğrencisi var. Ama biz 701’inciyi yakalama peşinde olduk.”

AMAÇ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMAK

Yeni uygulama ile Edirne’den Van’a her çocuğa ulaşmak istediklerini anlatan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Dershaneler kapatılınca binlerce çocuk ortada kaldı. Akademinin bulunduğu alan daha önce pasaj dükkanları için salgin-gunlerinde-lgs-ve-yks-ye-ucretsiz-hazirlik-edirne-den-van-a-her-cocuga-ulasmak-istiyoruz-720449-1.ayrılmıştı. Alanlarında uzman eğitimci arkadaşların çabalarıyla planlamalar yaptık ve sistemi oluşturduk. İş yeri yapmaktan vazgeçerek, 45 günde ders yapılabilecek bir alan haline getirdik. Amacımız eğitimde de fırsat eşitliği yaratmak. Akademiye kabulde asla torpil yapmıyoruz. Benim tek beklentim çocukların başarılı olması.”

SALGIN ÖNCESİ ALTYAPI TAMAMLANMIŞTI

Öğrenci ve velilerden gelen talepler ve pandemi nedeniyle eğitime ara verilmesiyle birlikte internet üzerinden online eğitim uygulamasına geçme hazırlıklarına başladıklarını da anlatan Genç, ülke genelinde eğitimde büyük bir kayıp yaşandığını söyledi: “Dijital akademi için çalışmalar yapılırken koronavirüs ortaya çıktı. ‘Biz zaten yapacaktık’ deyip altyapıyı hızla devreye soktuk. Akademi şimdi Türkiye’de ve her evde. Üstelik canlı derslerle. Devletin bir kurumu, devletin çocuklarına ücretsiz eğitim veriyor olarak görüyoruz. Genel başkanımız, bu konuyu çok önemsedi, sahiplendi. Sarıyer Akademi 5 yılda 4 bin 500 öğrenciyi lise ve üniversiteye hazırladı. Biz Akademi Türkiye ile de 100 binlere öğrencimize ulaşmak, eğitim hayatına dokunmak istiyoruz.”

Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey ise şunları söyledi: “Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğrenci Sarıyer Akademi’ye giriyor, kimlik bilgilerini veriyor ve giriş yapıyor. Çocuklar sınava giriyor ve seviyesini belirliyoruz.”