Koronavirüs salgını, bu süreçte görevleri başında olan muhasebecileri de derinden etkiledi. Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), salgın nedeniyle hayatını kaybeden serbest muhasebeci mali müşavirler ile ilişkin basın açıklaması yaptı.

Salgın muhasebecileri de vurdu: 100’e yakın ölüm

BirGün Ankara

Koronavirüs salgınında ilk günden bu yana 100’e yakın serbest muhasebeci, mali müşavirin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda mali müşavirin de tedavi gördüğünü ve halen tedavi edilmekte olduğunu kaydeden ASMMMO Başkanı Turgut Bahadır, “Sağlıklı çalışma koşullarının oluşacağı tarihe kadar, MUHSGK, KDV, GEKAP, Damga Vergisi, Kurumlar Vergisi, Defter Beratlarının yasada da tanımı yapılan mücbir sebep nedeniyle ertelenmesini talep ediyoruz. Ülkemizin en zor zamanlarında elini taşın altına koymaktan çekinmeyen yüz bine yakın SMMM meslektaşımızın yaşamlarını da ilgilendiren bu taleplerimize kulak verilmesini istiyoruz” dedi.

YÜKSEK SAYIDA CAN KAYBI

Salgının bir yıldan fazla süredir mutasyonlara da uğrayarak çok ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu anımsatan Bahadır, açıklamalarında şunları söyledi:
“Yüksek sayıda can kayıpları, yaşanan sağlık sorunları hepimizde ciddi endişeler ve üzüntüler yaratıyor. Salgın diğer yandan ekonomileri de derinden sarsmaktadır. İşletmelerin kapandığı, zora girdiği, milyonlarca insanın işsiz kaldığı böylesi bir dönemde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler olarak zor koşullara rağmen görevlerimizi sürdürmekteyiz. Salgının başlangıcından bu yana 100’e yakın meslektaşımız yaşamını yitirirken, çok sayıda meslektaşımız da tedavi görmüş ve halen tedavi edilmektedir.”

ÖLMEK İSTEMİYORUZ

“Ölmek istemiyoruz. Devletin en önemli gelir kaynaklarının düzenlenmesinden, çalışanların kazançlarının düzenlenmesine kadar çok sayıda işi bir arada yapan meslektaşlarımızı önümüzdeki günlerde de yoğun ve riskli günler bekliyor. Ülkemizin en zor zamanlarında elini taşın altına koymaktan çekinmeyen yüz bine yakın SMMM meslektaşımızın yaşamlarını da ilgilendiren bu taleplerimize kulak verilmesini istiyoruz.”