Salgın, orman yangını gibi büyüyor

HABER MERKEZİ

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 85 milyonu aştı. Pek çok ülkede mutasyonun etkisine karşı tekrar alarm seviyesine geçildi.

✔ İngiltere: Son 24 saat içerisinde 57 bin 725 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Uzmanlar, virüsün mutasyona uğramış yeni halinin ülke çapında yayıldığını söyleyerek, tüm hastanelere koronavirüs yoğunluğuna hazırlanmaları çağrısı yaptı.

Bir yoğun bakım danışmanı olan Dr. Ami Jones ise, BBC Breakfast’taki programda ‘hastanelerin patladığını’ söyledi: “Salgın orman yangını gibi büyüyor ve hastanelerde çok fazla yerimiz kalmadı.”


✔ ABD: 2 milyondan fazla Covid-19 vakası görülen Kaliforniya’da cenazelerin defnedilmesi konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor. Son haftalarda hayatını kaybedenlerin sayısının giderek artması üzerine defin işlemleri yapan cenaze evlerinde yer kalmadı.

Los Angeles’taki en büyük cenaze evlerinden birinin sahibi olan Magda Maldonado, durumu “40 yıldır bu işi yapıyorum ama bir gün cenaze yakınına, ‘kabul edemiyoruz’ diyeceğim hiç aklıma gelmezdi” sözleriyle özetledi.

✔ Japonya: Başkent Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette vakaların artması üzerine hükümete olağanüstü hal (OHAL) uygulanması çağrısı yapıldı.

Saitama, Çiba ve Kanagawa eyaletlerinin valileri, artan vakalar üzerine Covid-19 tedbirlerinden sorumlu kabine üyesi Nişimura Yasutoşi ile Tokyo’da bir araya geldi. Görüşme sonrası konuşan Nişimura, “OHAL ilanını göz önünde bulunduracak seviyede ciddi koşullarda olduğumuza ilişkin mutabakata vardık” dedi.