Salgına rağmen mitinglere de kongrelere de devam ediyorlar

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı açıklamada Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların bir süre daha devam edeceğini “Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız” ifadeleriyle açıklamasına karşın önceki gün yine ‘sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı’ bir miting düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim törenini miting havasında düzenlenirken Erdoğan ve ekibi, konuşmanın sonunda yine yurttaşlara otobüsten ‘keyif çayı’ attı.

Öte yandan, geçen yılın Ağustos ayında da Erdoğan’ın sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından yine koronavirüs tedbirlerinin ve sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı bir miting düzenlemesi tepkilere neden olmuştu.

Ayrıca, pandemi nedeniyle ara verilen ve bir süre önce yeniden başlatılan AKP il kongrelerinde de yine sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. İl kongrelerinin Şubat ayı sonuna kadar bitmesi beklendiği ve sonrasında ise 7’nci Büyük Olağan Kongre için tarih belirleneceği açıklandı.