Koronavirüs salgınının başladığı Vuhan'da hayat normale dönüyor. 110 gün sonra hayatın normale döndüğü kentte halk, lunaparklar ve alışveriş merkezleri gibi alanları doldurdu

Salgının başladığı Vuhan’da hayat normale dönüyor

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı Çin'in Vuhan şehrinde 110 gün sonra hayat normale dönmeye başladı. Kent halkı, tema parkları, iş fuarları ve gece pazarlarını yeniden doldurdu.

Dünya genelinde 382 binden fazla can kaybına neden olan koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin’in Vuhan kentinde hayat 110 gün sonra normale dönmeye başladı. Maske takma ve düzenli ateş ölçümü yapma gibi önlemlerin alınmaya devam ettiği kennte ilk ziyaret edilen yer lunaparklar ve alışveriş merkezleri oldu.

PARKLAR VE GECE PAZARLARI YENİDEN DOLDU

11 milyon nüfuslu Vuhan'da yaşayan kent halkı, tema parkları, iş fuarları ve gece pazarlarını yeniden doldurdu. Kentteki büyük plazalar yeniden aydınlatılırken, halkın yoğun olarak bulunduğu gözde mekanlar salgın öncesi haline döndü. Covid-19'un yayıldığı ülke olan Çin'de, salgın büyük oranda kontrol altına alınmıştı.

salginin-basladigi-vuhan-da-hayat-normale-donuyor-739383-1.

ÇİN’DE SON DURUM

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte Çin ana karasında 1 vaka görüldü. Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülkede son bir günde, yurt dışı kaynaklı olmak üzere 1 yeni Covid-19 vakasına rastlandığı ve virüsten ölen bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, Çin ana karasında bugüne kadar tespit edilen Covid-19 vaka sayısı 83 bin 21 olarak güncellendi.

Ülkede bugüne kadar virüs nedeniyle 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti.

DHA