Dünyada koronavirüsten hayatını kaybeden kişi sayısı 500 bine ulaşırken Avrupa Birliği ülkelere test, tedavi ve aşı için 4,9 milyar avro yardım taahhüdünde bulundu. Salgınla etkin mücadele yürüten Kübalı hekimler ise 30 ülkeye sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor

Salgınla mücadelede yeni planlama

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya genelinde koronavirüs salgınında vaka sayısı 10 milyonu aşarken, can kaybı 500 bine ulaştı. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke olan ABD’de 2 milyon 596 bin 537 kişide Covid-19 tespit edilirken 128 bin 152 kişi yaşamını yitirdi.

Brezilya’da ise hayatını kaybedenlerin sayısı bin 109 kişi artarak 60 bine dayandı. Asya ülkelerinden Çin’de ise son 24 saatte 17, Güney Kore’de 40 yeni vaka görüldü. İran’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 144 kişi artarak 10 bin 508’e yükseldi.

Can kaybının 558’e ulaştığı Batı Afrika ülkesi Nijerya’da ise Covid-19 vaka sayısı 24 bini geçti. Avrupa ülkesi Polonya’da ise Covid-19 tedbirleri kapsamında ertelenen başkanlık seçimi için Krakov kentinde vatandaşlar dün sandık başına gitti.


AB’DEN ÇAĞRI

Avrupa Birliği (AB), salgından etkilenen ülkelere test, tedavi ve aşı için 4,9 milyar avro yardım taahhüdünde bulundu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ülkelerin ve işletmelerin bu sürece mali katkı vermesi gerektiğini ifade etti. AB dönem başkanlığını 1 Temmuz’da Hırvatistan’dan devralacak olan Almanya’nın ise 6 aylık eylem planını Covid-19 sağlık krizi etrafında planladığı duyuruldu.

KÜBA YARDIMA HAZIR

ABD’nin tüm engelleme girişimlerine karşın Küba salgınla mücadele kapsamında birçok ülkeye yardım göndermeyi sürdürüyor. İki bini aşkın Kübalı hekimden oluşan ‘Henry Reeve Sağlık Tugayı’, Gine Bissau, Martinik ve Anguila’da görev almak üzere Küba’dan ayrıldı. Kübalı sağlıkçıların Covid-19 salgınına karşı görev yaptıkları ülkelerin sayısı böylelikle 30’a ulaştı.