Partisinin MYK toplantısının ardından konuşan CHP’li Salıcı, Bülent Arınç’ın açıklamalarına değindi. Salıcı, “Bari içinizden çıkan vicdanlı sözlerin kulak verin. Yanlıştan bir an önce dönün” şeklinde konuştu.

Salıcı’dan, Arınç’ın AKP eleştirisi hakkında açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin MYK toplantısının ardılandan açıklamalar yaptı. Açıklamarında Bület Arınç’ın AKP’ye yönelik eleştirilerine değinen Salıcı, “Ülkemde yönetim krizi artıkça AKP’de de konuşan vicdanlı sesler çıkıyor. Artık eleştiriler iktidar partisinin ve küçük ortağının içinden de geliyor. Kurucusu olduğu AKP iktidarında bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç, ‘Tayyip beye olan sevgi güven devam ediyor ama zayıflamış olarak devam ediyor. Bu zayıflamayı durdurmak lazım’ dedi… Hatta eleştirilerini devam ettirerek yoksullukla ilgili küçümseyici açıklamalar yapan AKP’lieri de topa tuttu. ‘Vatandaşın feryadına inanmıyorsunuz; bizim sözlerimizi muhalefetin sözleri olarak yansıtıyorsunuz… Bizimse sözlerimize de inanmıyorsunuz’ şeklinde… Bari içinizden çıkan vicdanlı sözlerin kulak verin. Yanlıştan bir an önce dönün” şeklinde konuştu.

Yaşanan göç sorunlarına ilişkin konuşan Salıcı,“Bu siyasetçileri ihraç ederek ya da linç ederek ortaya çıkan durumdan kurtulma şansınız yok. Ülkemizde bir sığınmacı sorunu yaşanıyor. Suriye’de savaşı bitirip şehirleri yaşanabilir hale getirip, ülkesine dönecek olan Suriyelilerin, barınma gibi sağlık gibi eğitim gibi temel ihtiyaçlarının giderilip onların siyasi haklar ve özgürlükler olarak da ülkelerinde rahtça yasabilecekleri bir ortam oluşturduktan sonra Suriyelileri davulla zurnayla onların da gitmeyi isteyeceği koşulları oluşturunca kendi ülkelerine gönderileceğini defalarca ifade ettik” dedi.