PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in geçtiğimiz ay Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanmasının ardından bugün Çek yetkililer, serbest bırakılan Müslim'in dosyasını kapattı

Salih Müslim'in Çekya'daki dosyası kapandı

Çekyalı yetkililer, tPYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in geçtiğimiz ay Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınmasının ardından Türkiye'ye iadesiyle ilgili tüm işlemlerin durdurulduğunu açıkladı.

Çekya yetkililerinin, Ankara'nın talebine rağmen Türkiye'ye iade etmediği ve aksine serbest bırakma kararı almasının ardından bugün Devlet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Müslim'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili tüm işlemler, Müslim'in Çekya topraklarında olmaması gerekçe gösterilerek durduruldu.

Türkiye'nin talebi üzerine 24 Şubat'ta Prag'da yakalandıktan üç gün sonra, Avrupa Birliği topraklarında kalması şartıyla serbest bırakılan Salih Müslim'in, bu kararla birlikte istediği yere gidebileceği de belirtildi. Gözaltına alındıktan sonra 27 Şubat'ta hakim karşısına çıkan Müslim, kısa süren duruşma sonrasında serbest kalmıştı. Çekya'nın bu kararı Ankara ile iplerin gerilmesine neden olurken, bugün Çekya mahkemesi sözcüsü Stepanka Zenklova, "Savcılık, Müslim hakkındaki süreci sonlandırma kararı aldı. Bunun sebebi de bahsi geçen kişinin Çekya sınırları içerisinde olmaması ve iade sürecinin devam edemeyecek olması" ifadesini kullandı.

Müslim'in avukatı Miroslav Krutina'nın sözlerine de yer verildi. Krutina, "O özgür. Artık Avrupa Birliği ülkelerinde kalmasını gerektiren bir durum yok" dedi.

Böylece Müslim’in Türkiye'ye iade süreci bugün sona erdi.