Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde kurulmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali’ne (JES) karşı köylüler yeniden direnişe geçti

Salihli’de JES'e karşı yeniden direniş başladı

BİRGÜN İZMİR

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde Jeotermal Elektrik Santralı kurmak isteyen SANKO Enerji’nin yeniden sondaj aletlerini Hacıbektaşlı’ya taşımaya başladığı öğrenildi. Bugün sabah saatlerinde çok sayıda konteyner tırlarının jandarma gözetiminde Hacıbektaşlı sondaj sahasına geldiği ve iş makinalarının çalışmaya başladığı bildirildi.

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde kurulmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali’ne (JES) karşı köylüler yeniden direnişe geçti.

Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, 178 No’lu Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su İşletme Ruhsat Sahası’nda belirlenen 75.874 metrekare büyüklüğündeki proje alanında Jeotermal Elektrik Santrali kurmak istiyor.

Hacıbektaşlı Mahallesi sakinleri ise Jeotermal Elektrik Santralı’nın tarım alanlarına, köy halkına ve çocuklarına zarar vereceği gerekçesi ile karşı çıkıyorlar.

"DEVLETİN GÖREVİ İNSANLARA YAŞAM HAKKI SAĞLAMAKTIR"

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da köylülere destek için Hacıbektaşlı’ya geldi. Bakırlıoğlu yaptığı konuşmada, "Burada insanlar kendi yaşam alanlarına sahip çıkıyorlar. Kendi havalarına, sularına, topraklarına sahip çıkıyorlar. Devletin Anayasal görevi de buradaki insanlara temiz toprak, temiz hava ve yaşam hakkı sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Hacıbektaşlı’da gergin bekleyişin sürüyor. SANKO Enerji’ye ait iş makineleri, sondaj aletleri ve işçi barınaklarının bulunduğu 40’a yakın konteyner yüklü tırların Hacıbektaşlı’ya girmek için bekliyor. Hacıbektaşlı köylüleri tırların girişini önlemeye çalışırken, Jandarmanın yanı sıra Manisa’dan da takviye birliklerin Hacıbektaşlı’ya intikal ettiği kaydedildi.

salihli-de-jes-e-karsi-yeniden-direnis-basladi-615945-1.

salihli-de-jes-e-karsi-yeniden-direnis-basladi-615946-1.

salihli-de-jes-e-karsi-yeniden-direnis-basladi-615950-1.

salihli-de-jes-e-karsi-yeniden-direnis-basladi-616075-1.