Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Köyü’nde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı iptal edildi.

Salihli'de mücadele edenler kazandı, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edildi

BERKAY SAĞOL

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı’da, SANKO Enerji’nin, 19,5 MWe kapasiteli, 75 bin 875 metrekare büyüklüğündeki alanda kurmak istediği jeotermal enerji santraline (JES) karşı mücadele eden bölge halkı kazandı.

Manisa Valiliği tarafından verilen "ÇED Gerekli Değildir" kararı, yapılan bilirkişi heyetinin incelemesinin ve sunulan raporların ardından Manisa 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

KARARIN BOZULMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Manisa 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararını BirGün'e değerlendiren Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, "Valiliğin verdiği 'ÇED Gerekli Değildir' kararına karşı açtığımız dava karara çıktı. Mahkeme bilirkişi raporu ve tüm belge ve bilgiler doğrultusunda kararı iptal etti. Tabii temyiz yolu açık bir karar, diğer tarafların itiraz hakkı var. Biz hem doğaya hem de tüm canlılara zararı olduğu gerekçesiyle bir duruş göstererek bu davayı açtık. Gerçekten de inceleme yapan bilirkişi heyeti de yapılacak projenin zararlarını ortaya koydular. Bu süreçten sonra verilebilecek ÇED olumlu kararı da, hem hukuka hem de bilimsel gerçeklere aykırı olacaktır. Bilirkişi raporumuz çok detaylı ve tüm yönleriyle değerlendirme yapılmış bir rapor olduğu için biz de sürecin bizim lehimize olacağını ve bu aşamadan sonra kararın bozulmayacağını düşünüyoruz.