Salihli’nin köklü okullarından 50.Yıl Ortaokulu’nda öğrenci ve veliler toplu sabah namazına davet edildi

Salihli’de sabah namazı karşılığı bir tas çorba

NAMIK ALKAN

Salihli’nin köklü okullarından 50.Yıl Ortaokulu’nda öğrenci ve veliler toplu sabah namazına davet edildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde yerleşik 50.Yıl Ortaokulu’na, yaklaşık 300 metre mesafedeki Cumhuriyet Camisi’nde düzenlenecek toplu namaz etkinliği, 29 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sabah namazı etkinliği için öğrenci velilerine gönderilen mesajda kız öğrenciler için de ayrı yer ayrılacağı belirtilirken, namaz çıkışı çorba ikramının da yapılacağı kaydedildi. Toplu sabah namazı etkinliği için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi öğretmenleri tarafından okulun WhatsApp grupları aracığılı ile yaklaşık 1000 mesajın gönderildiği öğrenildi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ali Osman Kaya’nın dün öğrenci velilerine gönderdiği mesajda şu bilgiler yer aldı:

“Değerli veliler bu Pazar tüm okul ve öğrenci velilerimizi sabah namazı için Cumhuriyet camisine bekliyoruz. Namaz çıkışı çorba ikramımız olacaktır. Kız öğrenciler içinde yer ayarlanacak. (50.Yil Öğretmenleri)”

Mesajı kendisinin yazdığını ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi öğretmenleri tarafından okul WhatsApp gruplarına gönderildiğini açıklayan Ali Osman Kaya, sabah namazı etkinliğine Okul Müdürü Fatih Akın’ın onayı ve bilgisi dahilinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi öğretmenleri olarak planladıklarını söyledi. BirGün’e konuşan Kaya, Salihli İlçe Müftülüğü aşçısının da namaz etkinliğinde çorba yapacağını ifade etti.

50.Yıl Ortaokulu Müdürü Fatih Akın ise BirGün’e yaptığı açıklamada olayı doğrulayarak, sabah namazı faaliyetine kendisini izin verdiğini ve olayda bir sıkıntı görmediğini ifade etti.

Akın, “ Din Kültürü öğretmenleri kendileri bu şekilde bir etkinlik yapmak istemişler. Bu bir davet, bunda bir zorlama yok. Arada zaten yapıyorlar bunları. Çocuklara bir çorba ikram ediyorlar. Çocukları camide buluşturmak istemişler. O sadece bir davet mesajıdır. 1050 öğrencimiz vardır, gelen 50 tanedir. Okul WhatsApp gruplarından öğretmenler duyurmuştur. Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ise izin almadıklarını söyledi.