Salonlarda özlem giderilecek

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

İzleyicileri yine salonlarda ve fuayelerde buluşturması planlanan 32. Ankara Film Festivali, 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek festival, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Festival, klasik filmlerin yanı sıra Türk ve dünya sinemasından en yeni örnekleri sinema salonlarında izleyiciyle buluşturacak. Festivalin bu yılki afişi de tasarım öğrencilerine ve sanatçılarına açık çağrıyla yapılacak yarışma sonucu seçilecek.


BAŞVURULAR 1 MART’TA BAŞLIYOR

Ankara Film Festivali, sinemaseverler ile film yaratıcılarını aynı salonlarda ve fuayelerde buluşturmaya devam ederken, yeni seslere ve yaratımlara olan desteğini bu yıl da sürdürecek.

Festivalin Ulusal Yarışmalar bölümü, uzun, belgesel ve kısa film dallarında yarışacak 2020-2021 yapımı filmlerin Ankara galalarına ev sahipliği yapacak. Proje Geliştirme Desteği, ilk ya da ikinci filmini çekecek sinemacılara maddi destek olacak.

Festivalin özel seçkilerle yeni ve klasik filmleri buluşturan Dünya Sineması, yılın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş filmlerin gösterildiği “Festivallarden” ve usta yönetmenleri filmleriyle hatırlayan “Anısına” bölümleri bu yıl da mutlu edecek bir programla izleyici karşısına çıkacak.

32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Yarışmalar ve Proje Geliştirme Desteği’ne başvurular 1 Mart 2021 tarihinde açılacak. Festival ile ilgili gelişmeler ve yarışma başvuruları filmfestankara.org.tr adresinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.