Ünlü ressam Salvador Dali'nin hayatını konu edinen film 2 Haziran Cuma günü vizyona girecek.

Salvador Dali'nin hayatı beyaz perdeye uyarlandı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Ünlü Katalan ressam Salvador Dali'nin hayatını konu edinen Daliland, 2 Haziran'da beyaz perdede yer alacak. 

ABD, Birleşik Krallık ve Fransa ortak yapımı olan film, 1929’dan 1937’ye kadar dünyanın en tanınmış sürrealist sanatçısı olarak kabul gren ressam Salvador Dali'nin, yaşlanmaya başlamış olduğu 1973'te  New York’taki büyük sergisi için hazırlandığı sürece odaklanıyor.

Filmin yönetmenlik koltuğunda  "American Psycho" ve "I Shot Andy Warhol" filmleri ile bilinen Marry Harron yer alırken ünlü ressamı Oscar ödüllü oyuncu Ben Kingsley canlandırıyor. Filmin senaristliğini ise John Walsh üstleniyor. Filmin kadrosunda ise Barbara Sukowa, Suki Waterhouse ve Ezra Miller yer alıyor.

Daliland filminde Salvador Dali'ye Ben Kingsley hayat verecek

Filmin dünya prömiyeri 17 Eylül 2022 tarihinde 2022 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı. Ayrıca filmin süresi 94 dakika olarak açıklandı.

FİLMİN KONUSU

Dali Diyarı, büyük sergisine hazırlanan Savador Dali ve ona yardım eden genç asistanının hikayesini konu ediyor. Artık yaşlanmaya başlayan Salvador Dali, New York’ta yeni, büyük bir sergi hazırlığındadır. Genç bir galeri asistanı, büyük sergiye hazırlanma sürecinde Dali’ye yardım eder. Ancak genç asistan, sahne arkasında kendisini büyük bir maceranın içerisinde bulur.

SALVADOR DALİ KİMDİR?

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech veya kısaca Salvador Dalí, Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Dali, en popüler eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir. Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.