Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin dava yarın görülecek. Baba Sami Elvan yaptığı çağrıda "Biz adalet arıyoruz. Dostlarımıza da çağrımızdır, yarın bizi yalnız bırakmasınlar" dedi.

Sami Elvan’dan çağrı: Yarın adaletin peşinde olacağız, bizi yalnız bırakmayın!

Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davanın 19. duruşması yarın İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Karara doğru yaklaşan dava öncesi Baba Sami Elvan, “Yarın adliyede davamızın peşinde olacağız. Biz adalet arıyoruz. Dostlarımıza da çağrımızdır, yarın bizi yalnız bırakmasınlar. Eğer onlardan güç alırsak biz de daha güçlü oluruz” çağrısı yaptı.

YARGILAMAYA MÜDAHALE ÜSTÜNE MÜDAHALE

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre; Berkin Elvan Gezi Parkı Direnişi sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetti. Vurulduğunda on dördünde, hayatını kaybettiğinde ise on beşindeydi. Davası ancak üç buçuk yıl sonra başlayabildi, yığınla usulsüzlükle birlikte. Davanın tek sanığı hala Van’da görevde olan polis Fatih Dalgalı ‘kasten öldürmek’ten değil ‘olası kastla öldürmek’ten yargılanıyor. Böyle olunca cezası 20 yıla kadar düşen sanık tek bir duruşmaya dahi gelmedi. Hatta sanık Dalgalı ilk duruşmaya takma bıyıkla bile katılma cüretini gösterebildi.

Davanın yarın görülecek 19. duruşması öncesi yaşanan gelişmeler ise zaten başından beri ‘adil yargılama’ konusunda birçok soru işareti barındıran sürece dair kaygıları büyüttü. Önce davanın tam da karar aşamasında mahkeme başkanı Canel Rüzgar Yargıtay’a atandı. Bu adımın davaya açık bir müdahale olduğunu tartışması henüz devam ederken Rüzgar’ın yerine gelen isim Gezi Davası’nın hakimi Galip Mehmet Perk oldu. Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi vuran ve suçu kesinleşen polis Mevlüt Saldoğan’ı davaya mağdur olarak kabul eden hâkim olan Perk, Berkin Elvan’a ‘terörist’ diyen bir tweet’i de beğenmişti. Sonra ‘bana ait değil’ dediği o hesap nedense bir günde kapatıldı.

SAMİ ELVAN: HEYETİ REDDEDİYORUZ!

Bütün bu adımların davaya açık müdahale olduğunu belirten Berkin Elvan ailesi ise ‘adalet’ talebiyle bir kez daha Çağlayan’da olacak. Dava öncesi Evrensel’e konuşan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “Mahkemeye atanan heyeti reddediyoruz, çünkü taraflı olduğunu düşünüyoruz” diyor. Baba Elvan, “Bir kere yargılama karar aşamasına gelmişken önce mahkeme başkanı görevden alındı, sonra da yerine Gezi Parkı davasına bakan hâkim Galip Mehmet Perk atandı. Perk, Gezi Parkı davasında Ali İsmail Korkmaz’ın katilini mağdur saydı, eylemler için ‘vandallık’ dedi. Yetmedi oğlumuza ‘terörist’ paylaşımları beğendi. Şimdi bu başkanın ve heyetin tarafsız olduğunu nasıl düşünelim” diye soruyor.

SAMİ ELVAN: ADALETİ ARIYORUZ

Bütün açık-örtük müdahale girişimlerine rağmen adalet aramaktan vazgeçmediklerini ve vazgeçmeyeceklerinin altını çiziyor Sami Elvan ve ekliyor: “Yine de yarın adliyede olacağız, davamızın peşinde olacağız. Eğer mütalaa da çıkarsa sona doğru geliyoruz davada. Bugüne kadar geçen 18 duruşmada adalet talebimizden vazgeçmedik, bütün bu müdahale girişimlerine, yargılamayı germe girişimlerine karşı biz adalet istemeye devam edeceğiz. Biz adalet arıyoruz. Hakimin mahkemenin adil karar vermesini istiyoruz. Biz bu haksızlığımızın giderilmesini talep ediyoruz. Bu haksızlığın da sadece bize yapılan bir haksızlık değil, bütün Türkiye toplumuna yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bu sadece bizi değil, bütün Türkiye toplumunu ilgilendiren bir davadır.”

“SAAT 9.30’DA ADLİYE ÖNÜNDEYİZ”

Bir de çağrısı var Sami Elvan’ın: “Biz biliyoruz, evladımız geri gelmeyecek. Biliyoruz, ama buradan adalet çıkması başka çocukları kurtaracak. Devletin bizden aldığı gücü bizlere silah olarak yönelmesinin önüne geçmesi için adalet istiyoruz. Devlet görevlilerinin faili olduğu cinayetlerin önlenmesi için adalet istiyoruz. Çocukları koruması gereken polislerin çocukları öldürmemesi için adalet istiyoruz. Dostlarımıza da çağrımızdır, yarın bizi yalnız bırakmasınlar. Eğer onlardan güç alırsak biz de daha güçlü oluruz. Saat 9.30’da adliye önünde olacağız. Bütün dostlarımızı bekliyoruz.”