Şamil Tayyar, yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifini veto ettiği için Erdoğan'a teşekkür eden AKP'li vekillere tepki gösterdi

Şamil Tayyar'dan AKP'li vekillere 'teşekkür' tepkisi

AKP Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, AKP'li vekillerin, termik santralların filtresiz çalışmasına olanak sağlayan yasayı veto ettiği için AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesine tepki gösterdi.

Kamuoyunda büyük tepki çeken yasa tasarısı AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmişti. Erdoğan'ın değişikliği veto ettiğini, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından duyurulmuştu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Tayyar, “Reis, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen kanunu veto etti. Arkadaşlarımızın da nerdeyse hepsi mutlu. Madem içinize sinmedi, daha önce niye anlatmadınız? Veto eden aklın iknası zor olmasa gerek. Dilerim bu karar, testiyi taşıyanla kıranı ayırmaya da vesile olur” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2.5 yıl daha süre veren torba yasanın 50. maddesini veto etmişti.

Erdoğan'ın değişikliği veto ettiği, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından duyurulmuştu.

Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Termik santrallere birkaç sene daha süre tanınmasını içeren yasa teklifi Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir" demişti.

Kamuoyunda büyük tepki çeken yasa tasarısı AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.