AKP’li Şamil Tayyar, yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Çocuk tacizcisi eski vekilin, eski bakanın ve raf ömrü dolmuş eski başbakanın AK Parti'ye katkısı olmaz" diye yazdı. Şamil Tayyar'ın 'eski bakan' diyerek Mehmet Ağar’ı, 'eski başbakan' diyerek de Tansu Çiller’i kastettiği anlaşılırken 'çocuk tacizcisi eski vekil' göndermesinde ise kimi kastettiği anlaşılamadı.

Şamil Tayyar’dan AKP’ye; Çiller, Ağar ve ‘çocuk tacizcisi vekil’ göndermesi

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından AKP’yle ismi anılan siyasiler hakkında dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Tayyar mesajında, "Çocuk tacizcisi eski vekilin, 367 aktörü eski bakanın, raf ömrü dolmuş eski başbakanın AK Parti’ye katkısı olmaz. Kim pazarlıyorsa, nasıl bir tasarım peşindeyse uzak dursun. AK Parti iktidarını masa başı mühendislikle değil milletin desteğiyle korudu. Aslolan millettir” ifadelerini kullandı.

Tayyar’ın, ‘eski bakan’dan kastının eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, ‘eski başbakan’dan kastının ise Tansu Çiller olduğu anlaşılırken, ‘çocuk tacizcisi vekil’ ifadesiyle kime gönderme yaptığı anlaşılmadı.

Odatv'ye de konuşan AKP’li Tayyar, bu ifadeyi hangi eski vekil için kullandığını belirtmek istemedi.