Şampiyonlar Ligi'nde finalistler, oynanacak yarı final karşılaşmalarıyla belli olacak. PSG ile Leipzig karşı karşıya gelirken, Bayern Münih ise Lyon ile mücadele edecek. Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan dört takımdan üçünün teknik direktörünün Alman pasaportlu olması dikkat çekiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor: Takımlar yarı finale nasıl geldi?

SPOR SERVİSİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler, bugün ve yarın (19 Ağustos) yapılacak yarı final maçlarıyla belli olacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda yarı final heyecanı yaşanacak.

Turnuvanın ilk yarı final maçında bugün Fransız ekibi Paris Saint-Germain (PSG) ile Almanya'nın Leipzig takımı karşılaşacak.

Yarı finalin diğer ayağında ise 19 Ağustos Çarşamba günü Alman kulübü Bayern Münih ile Fransa temsilcisi Olympique Lyon mücadele edecek.

Her iki karşılaşma da TSİ 22.00'de başlayacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen ve 8'li final formatına geçilen UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yarı final karşılaşmaları, tek maç eleme usulüne göre Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanacak.

FLİCK'İN BAYERN MÜNİH'İ DURDURULAMIYOR

sampiyonlar-ligi-nde-finalistler-belli-oluyor-770256-1.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan dört takımdan üçünün teknik direktörü Alman pasaportlu.

Bu teknik direktörlerden en fazla çıkış gösteren isim ise Hans Flick... Flick'in teknik direktörlük görevine getirilmesiyle birlikte yenilmez bir takım haline gelen Bayren Münih, turnuvanın favorisi gösteriliyor.

Hans Flick, Bundesliga'nın 10. haftasında Bayern Münih'in Eintracht Frankfurt'a 5-1 yenilmesi sonucu görevine son verilen teknik direktör Niko Kovac'ın yerine takımın başına getirildi.

Flick yönetimindeki Bayern pandemi öncesi ve sonrasında büyük bir başarı gösterdi ve 55 yaşındaki çalıştırıcı, Bayern'in başında tüm turnuvalarda çıktığı 25 maçın 22'sini kazanan ilk antrenör oldu. Daha önce rekor, 25 maçın 21'ini kazanan Pep Guardiola'daydı.

Flick yönetimindeki Bayern, Bundesliga ve Almanya Kupası'nı kazandı.

Tottenham Hotspur, Kızılyıldız ve Olympiakos'un yer aldığı gruptan yenilgisiz çıkan Bayern, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Chelsea'yi deplasmanda 0-3, evinde ise 4-1 ile yenerek yarı finale yükseldi.

Tek maç usulüne göre oynanan çeyrek final karşılaşmasında ise Barcelona'yı 8-2 yenerek tarihi bir hezimet yaşattı.

NAGELSMANN İLKLERİ BAŞARDI

sampiyonlar-ligi-nde-finalistler-belli-oluyor-770257-1.

Leipzig’in 33 yaşındaki teknik direktörü Julian Nagelsmann, Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla adından söz ettirdi.

Alman teknik direktör yönetimindeki Leipzig, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselme başarısı gösterdi. 33 yaşındaki teknik direktör, Devler Ligi’nde yarı final gören 'en genç teknik direktör' olma unvanını elde etti.

Nagelsmann yönetimindeki Leipzig, Bundesliga'yı Bayern Münih ve Borrusia Dortmund'un ardından 66 puanla 3. sırada tamamladı.

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans gösteren Leipzig; Olympique Lyon, Benfica ve Zenit ile birlikte yer aldığı grupta 11 puan toplayarak lider oldu.

Son 16 turunda Premier Lig ekiplerinde Tottenham Hotspur'u deplasmanda 0-1, evinde ise 3-0 yenen Nagelsmann'ın öğrencileri, çeyrek finalde Atletico Madrid'i 2-1 ile gereçek tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi.

TUCHEL'İN ÖĞRENCİLERİ SADECE BİR KEZ YENİLDİ

sampiyonlar-ligi-nde-finalistler-belli-oluyor-770258-1.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester United'a elenerek hayal kırıklığı yaşayan Paris Saint-Germain (PSG) yarı finale yükselme başarısını gösterdi.

Alman Teknik Direktör Thomas Tuchel yönetimindeki PSG, lider durumda bulunduğu Ligue 1'in koronavirüs nedeniyle sonlandırılmasının ardından şampiyon ilan edildi.

Tuchel'in öğrencileri ayrıca, Fransa Lig Kupası finalinde Olympique Lyon'u penaltılarla 6-5 yenerek kupanın sahibi oldu.

Grup maçlarında Real Madrid, Galatasaray ve Clubbe Brugge ile karşılaşan PSG, 16 puan toplayarak bir üst tura yükseldi. Tuchel'in öğrencileri, grup aşamasında oynadığı maçlarda 5 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılarak yenilgisiz olarak son 16 turuna çıktı.

PSG'nin son 16 turundaki rakibi Tuchel'in eski teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund oldu. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden PSG, kendi sahasında oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Tek maç olarak oynanan çeyrek final karşılaşmasında PSG, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Serie A ekiplerinden Atalanta'yı son dakikada bulduğu golle 2-1 yerenere yarı finale yükseldi.

LYON YARI FİNALE 'DEVLERİ' GEÇEREK GELDİ

Şampiyonlar Ligi'nden Leipzig, Benfica ve Zenit ile aynı grupta yer alan Lyon, 8 puanla 2. sırada tamamladı ve bir üst tura yükseldi. Lyon grup aşamasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Son 16 turunda Seri A'nın son şampiyonu Juventus ile karşılaşan Lyon, rakibini 2-1 ile yendi ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Manchester City ile karşılaşan Lyon, 3-1 ile sahadan galip ayrılarak yarı finale yükseldi ve büyük bir sürprize imza attı.

sampiyonlar-ligi-nde-finalistler-belli-oluyor-takimlar-yari-finale-nasil-geldi-770263-1.

GEÇEN SEZON KLOPP'LU LİVERPOOL KAZANMIŞTI

Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki 3 takımın teknik direktörünün Alman pasoportlu olması dikkati çekerken, geçen sezon Devler Ligi'ni, bir başkan Alman çalıştırıcı Jürgen Klopp kazanmıştı.

Madrid’deki Wanda Metropolitano Stadı'nda Tottenham Hotspur ile karşılaşan Liverpool, 2-0 ile kupayı müzesine götürmüştü.

sampiyonlar-ligi-nde-finalistler-belli-oluyor-770259-1.