Londra’da bu hafta sonu yapacak o kadar çok şey var ki! 2 tane büyük festival, onlarca konser ve tiyatro gösterisi, dev bir sirk, sayısız sergi açılışı… Havalar da mis, ailecek parkta yayılıp güneşlenmek için ideal! Buna rağmen bu hafta sonu Londra oynanacak 4 Premier League müsabakasının da biletleri tükenmiş durumda. Sivas’ta bu hafta sonu Sivasspor […]

Şampiyonluk gidiyor

Londra’da bu hafta sonu yapacak o kadar çok şey var ki! 2 tane büyük festival, onlarca konser ve tiyatro gösterisi, dev bir sirk, sayısız sergi açılışı… Havalar da mis, ailecek parkta yayılıp güneşlenmek için ideal! Buna rağmen bu hafta sonu Londra oynanacak 4 Premier League müsabakasının da biletleri tükenmiş durumda. Sivas’ta bu hafta sonu Sivasspor – Başakşehir maçına gitmekten daha iyi bir sosyal aktivite ya da kültür sanat faaliyeti olduğunu sanmıyorum. Buna rağmen stadın yarısı boş. Futbol ülkesi olmadığımızı artık kabul etsek mi?

Gerçi karşılaşmanın ilk yarsında stadyumda olmayanları pişman edecek bir tempo ya da heyecan yoktu. Başakşehir’in topladığı puan kadar sempati toplayamamasının temel olmasa bile yardımcı nedeni de bu oyun anlayışı. Sivas karşısında da son çeyreğe kadar vites arttırmayan Başakşehir’in son çeyrekteki temposu da “madem bunu yapabiliyorsunuz, bunca zamandır neden yapmadınız?” dedirtmekten başka bir işe yaramıyor. 

Oysa standartının aksine Abdullah Avcı oyuna 60’da iki oyuncu birden değiştirerek müdahale etmeyi tercih etmişti. Eski takımına karşı etkisiz kalan Robinho’nun yerine Napoleoni’yi, Elia’nın yerine ise Bajic’i oyuna almıştı. Değişikliklerin ardından daha etkili oynamaya başlayan Başakşehir Sivasspor kalesinde baskısını arttırsa da kaleci Tolgahan’ı geçmeyi başaramadı. Öte yandan Sivasspor da hızlı ataklarla galibiyet golü kovalasa da karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi

Sivasspor lidere çelme taksa da galibiyet hasretini 6 maça çıkardı. Gördüğü kabustan bir türlü uyanamayan ve son 6 haftada 11. puanını kaybeden Başakşehir ise derbi öncesi hem Beşiktaş’ın hem de Galatasaray’ın iştahını kabarttı.