Samsun kent merkezindeki ağaçlık alana iş makineleri ile giren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 60 yıllık ağaçları kesti. SAMÇEP Sözcüsü Özdağ, “Hukuki süreç bitmeden ağaçların kesilmesi, AKP’nin keyfi kamu yönetimini gösteriyor” dedi

Samsun’da ağaç katliamı

BirGün/Samsun

Samsun kent merkezindeki tarihi çamlık alan, Büyükşehir Belediyesi’nin kararının ardından yok edildi.

Kent merkezinde bulunan Adalet Mahallesi’ndeki çamlık alanda yer alan ve yaklaşık 60 yaşında olan ağaçlar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kesildi.

samsun-da-agac-katliami-544654-1.

13 Temmuz’da eğitim alanına çevrilen yeşil alanın Kazımkarabekir Mahallesi’ndeki başka bir boş alan olduğunu ancak daha sonra plan değişikliği ile Adalet Mahallesi’ndeki çam ağaçlarının olduğu alana dönüştürüldüğünü ifade eden Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Tüm sorumluluk bu karara imza atan belediye meclisindeki üyelerdedir” dedi.

“AKP’nin keyfi yönetim anlayışı”

Eğitim alanı uğruna çevre katliamı yapıldığını ifade eden SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ, "Bu karardan çok geç haberimiz oldu. İş makineleri sahaya inince haberdar olduk. Halen gerekli idari makamlara ve hukuki makamlara itiraz sürecimizi sürdürüyoruz. Bu süreç bitmeden ağaçların kesilmek istenmesi, AKP’nin keyfi kamu yönetimi anlayışını gösteriyor" dedi.