Samsun'da, ortaokulda eğitim gören 2 kardeşini görmek için okula gelen annesi Zerrin Büyük'ü tabancayla vurarak öldüren, onun erkek arkadaşı Bilgin İ'yi de yaralayan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.A.Ö, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. A.A.Ö'nün babası Ali Ö’ye ise elektronik kelepçeyle ev hapsi verildi.

Samsun'da annesi Zerrin Büyük'ü katleden 17 yaşındaki çocuk tutuklandı
Fotoğraf: DHA

Samsun'da okuyan 2 çocuğunu görmeye giden annesini okulda öldürüp, annesinin arkadaşını da okul bahçesinde ağır yaralayan 17 yaşındaki çocuk çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, babasına ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi uygulanması kararı verildi.

İHA'nın haberine göre, olay Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi’nde bulunan Tevfik İleri Ortaokulu’nda dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çocuklarının velayeti boşandığı Ali Ö’de olan Zerrin Büyük (50), ortaokulda öğrenim gören 2 çocuğunu görmek için okula gitti.

Okul idaresinin, annenin çocuklarını görmek istediğini telefonla bildirmesi üzerine Zerrin Büyük’ün 17 yaşındaki oğlu A.A.Ö. silahla okula gelip kadını okulunda tabancayla vurdu. Okulun bahçesinde bulunan annesinin arkadaşı olduğu ileri sürülen Bilgin İ’yi (53) de kafasından ve sağ göğsünden vuran çıraklık okulu 10. sınıf öğrencisi A.A.Ö, olay yerinden kaçarak evine gitti.

Zerrin Büyük kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Bilgin İ. ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bilgin İ’nin hayati tehlikesinin bulunduğu ve ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

A.A.Ö. ile babası Ali Ö. suçta kullanılan tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Baba Ali Ö'nün sorgusu devam ederken, A.A.Ö. ise Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Çocuk Şubede işlemleri tamamlanan A.A.Ö. ile Cinayet Bürosundaki sorgusu tamamlanan babası Ali Ö. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren A.A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Babası Ali Ö. ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi uygulanmasına karar verildi.